Feyenoord wint in Friesland en gaat topper in als koploper

12 februari 2023, 16:25   Bijgewerkt: 12 februari 2023, 16:32

Feyenoord is weer terug aan de kop van de Eredivisie. Het team van Arne Slot hoopte bij sc Heerenveen op een makkelijke zondag na een snelle 0-2 voorsprong, maar door een pegel van Syb van Ottele werd het nog een kwartier spannend in het Abe Lenstra stadion. Het vermoeide Feyenoord slaagde er toch in om de zege over de streep te trekken en gaat de topper tegen AZ in als koploper. Heerenveen, dat lang niet thuis gaf, verloor voor de vierde keer op rij. 

De 5-0 overwinning van AZ op Excelsior betekende dat Feyenoord sinds vrijdag geen lijstaanvoerder meer was. De Rotterdammers stonden lang bovenaan met een marge van drie punten of meer, maar na de remises tegen FC Utrecht, FC Twente, Ajax en PSV liep de concurrentie stukje bij beetje in. De felbegeerde eerste plek kon Feyenoord terugkrijgen door te winnen van Heerenveen, dat over twee weken ook tegenstander is in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. 

Halverwege was Feyenoord hard op weg AZ weer naar de tweede plaats te duwen. Het leidde met 0-2 door goals van Lutsharel Geertruida (corner) en Santiago Giménez (schot in lange hoek). Zij onderstreepten met de treffers hoeveel sterker Feyenoord was dan Heerenveen. De Friezen wisten na de 0-1 niet meer waar ze het zoeken moesten en konden blij zijn dat Quinten Timber niet zorgvuldig omsprong met een voorzet. Zo imiteerde hij Sydney van Hooijdonk, die dat bij een 0-0 stand nog deed.

Van Hooijdonk legde daarmee andermaal de vinger op de zere plek bij Heerenveen: scoren. Dat lukte pas twintig keer in evenzoveel wedstrijden. Toch slaagden de Friezen erin om na rust de spanning terug te laten keren. Invaller Van Ottele, koud in het veld, trof doel met een van richting veranderde poeier en liet het opgeveerde Heerenveen daarmee hopen op een punt. Het vermoeide Feyenoord trok de 1-2 echter over de streep, schreef de dertiende zege van het seizoen bij en nam de leiding weer over van AZ.

Het heroveren van de koppositie had Feyenoord meer moeite kunnen kosten, als Ché Nunnely niet werd teruggefloten door de VAR vanwege buitenspel. Bij een slim genomen corner stond de aanvaller net over het randje waarna Pawel Bochniewicz binnentikte. De goal was op dat moment een gevolg van het slechte spel van Feyenoord, dat niet scherp aan het duel begonnen was. Door de VAR bleef Feyenoord de 1-0 bespaard, waarna het uiteindelijk dus uitliep naar de 1-2 overwinning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen