Karsdorp sprak na enorme soap met Mourinho: "Rick is geen verrader"

14 februari 2023, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rick Karsdorp (28) keert deze week terug in de selectie van AS Roma. De verdediger leek volledig uit beeld geraakt onder José Mourinho in de hoofdstad van Italië, want de Portugese coach viel hem openlijk af en noemde hem onder meer 'een verrader'. Desondanks staat hij opvallend genoeg voor een comeback.

Mourinho botste eind vorig kalenderjaar met Karsdorp na een wissel. Vervolgens noemde hij de Nederlander onprofessioneel en een verrader, waarna de voormalig Feyenooorder weigerde in te vallen en per direct wilde vertrekken. Toch kwam het in januari niet tot een transfer, waardoor Mourinho genoodzaakt werd om zijn opties te heroverwegen.

Komende week zit Karsdorp normaliter weer bij de selectie, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Johan Henkes in De Telegraaf. "Hij is sinds deze week weer fit en beschikbaar voor de wedstrijden van AS Roma. Hij wil dolgraag met zijn teamgenoten de strijd weer aan in het veld de club heeft ook nog veel om voor te spelen", laat hij weten.

Met alle beschuldigingen aan het adres van zijn pupil kan Henkes niet veel. "Als dit zo was dan had Rick al direct niet meer voor de club gespeeld. Daar zijn legio voorbeelden van. Rick is geen verrader. Zo ziet de club Rick niet, de staf niet en ook zijn medespelers niet", benadrukt hij over de situatie bij AS Roma.

Lees ook: Mourinho draait 180 graden over 'verrader' Karsdorp 

Tegen RB Salzburg hoopt Karsdorp zijn rentree te maken in de wedstrijdselectie van AS Roma. Dat de zaak van de verdediger breed uitgemeten is in de media, daar baalt Henkes van. "Zoiets moet gewoon achter gesloten deuren worden opgelost." En dat is recentelijk dan ook gebeurd. "Rick en de trainer hebben ook meerdere keren gesproken en ze hebben allebei het vertrouwen dat ze goed het seizoen kunnen afmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen