Arnold Bruggink twijfelt nog over functie bij onrustig FC Twente

14 februari 2023, 17:16

Sportief gaat het FC Twente dit seizoen andermaal voor de wind, maar de club is organisatorisch in onrustig vaarwater beland. Zowel trainer Ron Jans als technisch directeur Jan Streuer kondigden afgelopen week hun vertrek aan, terwijl ook algemeen directeur Paul van der Kraan de club zal verlaten zodra zijn vervanger is gevonden en ingewerkt. Voor de functie van Streuer is oud-speler Arnold Bruggink (45) nadrukkelijk in beeld. 

Bruggink heeft geen ervaring op het bestuurlijke vlak. Nadat hij zijn loopbaan als speler beëindigde was hij wel veelvuldig als analist te zien bij ESPN en voorloper Fox Sports. De bedoeling van de club is dat hij wordt ingewerkt door Streuer, maar in een gesprek met De Telegraaf geeft Bruggink aan dat hij 'nog niet vandaag of morgen zijn definitieve jaarwoord zal geven.' 

Lees ook: Bruggink spreekt met Twente en wil Streuer opvolgen in Enschede

In zijn eerste maanden na een eventuele benoeming hoopt Bruggink nog een beroep te kunnen doen op de kennis en kunde van zijn voorganger. Streuer zou bereid zijn om tot het sluiten van de zomerse transferperiode, op 1 september, ondersteuning te bieden aan de voormalige middenvelder. "Ik heb een goed contact met Jan en we hebben het hier ook maandag over gehad. Het is heel positief dat Jan de intentie heeft uitgesproken om tot 1 september te willen blijven en wat mij betreft zou de samenwerking zeker langer mogen duren, maar dat is iets dat we wellicht later nog eens kunnen bekijken."

Daarmee hint Bruggink naar een dubbele bezetting van de positie van technisch directeur. Die invulling ziet hij bij meer clubs in de Eredivisie. "Natuurlijk moet er één iemand eindverantwoordelijk zijn, maar ik weet zeker dat we daar samen uitkomen. Over de hele linie zie je dat het technisch directeurschap tegenwoordig zo veel omvattend is, dat steeds meer clubs met duo's gaan werken. Ajax en PSV doen dat, maar bijvoorbeeld ook een club als FC Utrecht. Ik denk dat dat de toekomst is, ook omdat je met zo'n constructie meer continuïteit kunt garanderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen