Jahanbakhsh gelooft het bijna niet: "Is het dan normaal wat er nu gebeurt?"

15 februari 2023, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alireza Jahanbakhsh vindt het bizar dat Feyenoord het na een zomer waarin een hoop vaste krachten vertrokken dit seizoen zo goed presteert. De Rotterdammers staan bovenaan in de Eredivisie, spelen over twee weken om een plek in de halve finale van de KNVB en zijn achtstefinalist in de Europa League.

Feyenoord nam een half jaar geleden afscheid van onder meer Luis Sinisterra, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes en Cyriel Dessers en haalde daar een hoop - veelal onbekende - spelers voor terug. Dat de Rotterdammers desondanks een topseizoen draaien, vindt Jahanbakhsh een groot compliment voor de scouting. "Denk even logisch na: je vervangt als club vijftien spelers, van wie er acht min of meer vast in de basis stonden. Is het dan normaal wat er nu gebeurt?", vraagt de Iraanse aanvaller zich hardop af in een interview met Voetbal International.

"Wat we doen, is ongelooflijk. Kan eigenlijk helemaal niet! Normaal gesproken heb je met zo veel nieuwelingen toch minstens een half jaar nodig voordat er een elftal staat waarin enige lijn valt te ontdekken? Maar wij… Wij stonden er gewoon vanaf dag 1", gaat Jahanbakhsh verder, die het succes van Feyenoord probeert te verklaren. "De omgeving. Daarmee bedoel ik niet alleen de technische staf die geweldig is, of de medische afdeling die net zulk goed werk levert. Ik deel voetbal altijd in. Je hebt de technisch/tactische afdeling. Zij vertellen je wat je moet doen op het veld, wat de beste manier is om tot succes te komen. Maar daarbij heb je ook de ondersteunende afdeling. Zij zorgen ervoor dat je als speler in staat bent te brengen wat die technisch/tactische afdeling van je vraagt."

Omdat Feyenoord soms drie keer in een week speelt, is volgens Jahanbakhsh herstel net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. "Zeker voor de manier waarop wij spelen: high intensity, altijd maar pressen. Zo trainen we dus ook. Als ik dan onze statistieken zie en er drie spelers zijn die makkelijk vijftien kilometer lopen per wedstrijd… Eigenlijk ongekend dat dit kan. Brighton is in de Premier League toch een gerespecteerde club hè, maar de randvoorwaarden bij Feyenoord kunnen we intussen écht meten met die van clubs in de Premier League. Ik ben blij dat ik het zelf meemaak, maar wat denk je van al die jonge gasten. Die zijn straks in staat veel sneller de stap te maken naar topcompetities, zoals Premier League, La Liga, of Bundesliga. Het gat is echt niet meer zo groot als het ooit was en dat komt door de manier waarop ze bij Feyenoord werken."

Vertrouwen in goede afloop

De grote vraag is: kan Feyenoord dit volhouden? Zowel op het middenveld als in de aanval ontbreekt flexibiliteit, waardoor het gemis van geblesseerde spelers niet eenvoudig is op te vangen. "In alle eerlijkheid is het een voordeel dat als er iemand geblesseerd raakt, een ander terugkeert. Dus Sebastian Szymanski out, Quinten Timber in. Zulk geluk speelt wel een rol. Daarbij hebben we spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen, zoals Geertruida. In de winter hebben we Neraysho Kasanwirjo erbij gekregen van FC Groningen die tijdens trainingen echt een goede indruk maakt. We kunnen dus wel wat opvangen. Neemt niet weg dat we The General missen, zoals we Gernot Trauner noemen. Hij is de leider achterin. Maar ook Gernot is op de weg terug. Ik geloof dat we dit kunnen volhouden, zeker als we straks weer iedereen aan boord hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarbij wel de kanttekening voor de Eredivisie dat zowel PSV als Ajax gewoon een heel slecht seizoen draaien. Dat vinden Feyenoorders niet leuk als dat gezegd wordt, maar dat is wel zo. Ik denk niet dat ze anders bovenaan gestaan zouden hebben.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt maar zijn verhaal is duidelijk . Wij halen er alles uit wat erin zit op dit moment ,en staan verdiend 1e . Dan moeten die 2 maar beter spelen en hun beleidt beter maken zodat een slecht seizoen niet zo slecht is met hun budgetten tav Feyenoord Voor de rest lult de media /en mensen op sites zoals hier heel veel en komen met negatieve berichtgevingen,meninkjes ( slot is een gekkie ,loten altijd thuis ,en krijgen alles mee etc .) Omdat het blijkbaar nu wel genoeg is geweest met onze 1 e plek . Gelukkig weten wij Feyenoorders wel beter en blijven de meeste stadiongangers realitisch . De weg is nog lang . Plek 3 is eigenlijk al een goeie prestatie . Maar we gaan er voor

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geloof in de tactiek van je spel vertrouwen van de trainer en vechtmentaliteit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen