Barça zwaar onder vuur door 'omkoping': "Scheidsrechters moeten een klacht indienen"

16 februari 2023, 16:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona ligt zwaar onder vuur in Spanje. In de Spaanse media is namelijk naar buiten gekomen dat de koploper van La Liga over een periode van drie jaar 1,4 miljoen euro aan het bedrijf Dasnil 95 heeft betaald voor 'consultency services'. De eigenaar van het bedrijf is echter tevens vice-voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie, waardoor Barcelona verdacht wordt van omkoping. 

Voormalig scheidsrechter Juan Andujar Oliver is niet gediend van het gedrag van Barcelona. Bij radiozender Onda Cero gaf Oliver zijn ongezouten mening en stelde hij dat er flinke gevolgen aan de discutabele acties moeten zitten. "Dit is heel serieus. De scheidsrechters moeten een formele klacht indienen", stelt hij. "Ik zit niet goed in mn vel hierdoor."

Lees ookBarcelona: OM onderzoekt betalingen aan scheidsrechtersbaas 

"Diegenen onder ons die in eerlijkheid geloven voelen ons slecht en oncomfortabel", gaat hij verder. "Ik heb mijn hand in het vuur gestoken voor iedereen's eerlijkheid. Als ik eerlijk ben, steek ik nu alleen nog mijn hand in het vuur voor mezelf. Ik heb me beschaamd en vernederd gevoeld. Voor diegenen van ons die houden van het scheidsrechter zijn, zijn er dus ook personen die dit soort dingen doen", aldus Oliver.

Barça reageert

Barcelona zelf heeft door middel van een statement gereageerd en stelt dat de aantijgingen onjuist zijn. Volgens de club betreft de betaling scouting- en scheidsrechtersadviezen. Verder betreurt de club dat deze geruchten naar buiten komen 'net nu ons team in de beste vorm van het seizoen verkeert'. De club overweegt daarom juridische stappen te ondernemen tegen 'zij die proberen met insinuaties onze goede reputatie te schaden.' Vanavond neemt de ploeg van trainer Xavi Hernández het in de Europa League op tegen Manchester United.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen