23 mensen gearresteerd rondom 'relatief rustig verlopen' EL-clash Ajax

17 februari 2023, 15:10

Donderdag heeft de politie in Amsterdam rondom de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Union Berlin 23 mensen gearresteerd. Het merendeel van deze verdachten zijn alweer vrijgelaten, maar een tweetal heeft een nacht in de cel doorgebracht. Ze zitten ook vrijdag nog vast.

Een woordvoerder van Amsterdamse politie laat aan De Telegraaf weten dat het over 'lichte vergrijpen' ging. Het ging voornamelijk om overtredingen van het gedeeltelijke verbod op gezichtsbedekking. De aanhoudingen vonden zowel in de binnenstad als rondom de Johan Cruijff Arena plaats.De politie kreeg vooraf de opdracht om in de publieke ruimte dicht op de supporters te zitten en de fans van de twee clubs uit elkaar te houden. Er waren duizenden Union-supporters op de been, dat zorgde voor klamme handjes bij de autoriteiten maar zorgde ook voor mooie beelden.

 

De Amsterdamse driehoek (OM, gemeente en politie) besloot voorafgaand aan de wedstrijd om het gebied rond de Arena, de Dam, het Wallengebied, Centraal Station en de metrolijn die vanaf Centraal richting de Arena rijdt aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Volgens de woordvoerder waren de meeste aanhouding in de binnenstad of rondom het stadion. De wedstrijddag verliep 'relatief rustig', aldus de politie tegen de krant.

Lees ook: Duitse media zien een pover Ajax met een opvallende dissonant

De wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin eindigde in een 0-0 gelijkspel, waardoor de volgende ronde van de Europa League ver weg lijkt voor de Amsterdammers. Volgende week donderdag gaat de formatie van hoofdtrainer John Heitinga op bezoek in Berlijn, waar het wordt gesteund door een vol uitvak. Net zoals in Amsterdam worden er een hoop supporters verwacht in de stad, ook supporters die geen ticket hebben voor de wedstrijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen