Ron Jans geeft opvallende reden voor vertrek bij FC Twente

17 februari 2023, 21:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Afgelopen weekend kondigde Ron Jans zijn vertrek bij FC Twente aan. Naast de ervaren oefenmeester vertrekt ook technisch directeur Jan Streuer na dit seizoen. Jans heeft vrijdag zijn beslissing om de deur na drie seizoenen achter zich dicht te trekken verder toegelicht. Mede door de terughoudende houding van Twente heeft de 64-jarige trainer besloten om te gaan stoppen bij de Tukkers.

Op 31 januari heeft Jans de clubleiding in Enschede laten weten dat hij gaat vertrekken na dit seizoen. In een interview met Voetbal International blikt de hoofdtrainer daar op terug. "Op donderdag ben ik samen met Jan Streuer gaan eten en heb ik hem verteld wat ik had besloten. Hij schrok ervan. Jan en ik hebben veel contact, hebben de laatste maanden veel gesproken over onze toekomst en werken zo graag met elkaar. Dit had hij niet verwacht", laat Jans optekenen.

Lees ook: FC Twente heeft (bijna) beet: Arnold Bruggink keert terug

Binnen de club waren er meer mensen die dit niet hadden verwacht. Jans lag goed binnen de groep en haalde uitstekende resultaten met zijn elftal. Jans voelde echter vooral waardering van de eveneens vertrekkende Streuer en dat zette hem aan het denken. "Buiten Jan om heb ik tot eind januari niks van de club vernomen. Dan heb je heel veel tijd om na te denken. En dan hak ik op een gegeven moment zelf de knoop maar door. Als je zelf de beslissing kunt nemen, is dat ook wel mooi."

Mooie erfenis

Desondanks beseft Jans maar al te goed dat hij zeker nog langer door had kunnen gaan in Enschede. Het was dan ook geen gemakkelijke keuze om de deur na dit seizoen achter zich dicht te trekken, geeft hij aan. "Dan schommel je wat heen en weer en dan denk je: 'Het gaat zo goed, ik heb nog zoveel plezier bij de club.' Maar tegelijkertijd is daar het gevoel van: 'Het is zo mooi, kan het nog beter?' Daarom is dit misschien wel een goed moment om te stoppen. Ik wil hier een mooie erfenis achterlaten", besluit de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen