Pascal Jansen noemt Feyenoord 'meest gelukkige' in de Eredivisie

17 februari 2023, 17:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pascal Jansen twijfelt of Feyenoord de meest stabiele ploeg van de Eredivisie is. "Misschien zijn ze ook wel de meest gelukkige", sprak de trainer van AZ vrijdag op de persconferentie vooruitblikkend op Feyenoord - AZ. Zaterdagavond staan de nummers één en twee van de Eredivisie tegenover elkaar met de koppositie als inzet. Jansen ging ook in op zijn huidige verstandhouding met Arne Slot, die hij assisteerde voordat hij zelf hoofdtrainer werd in Alkmaar. 

Jansen gaf een recent voorbeeld van het geluk dat Feyenoord in zijn ogen heeft dit seizoen. "Als je bijvoorbeeld kijkt dat ze na de 0-2 van PSV toch nog terugkomen. Normaal gesproken moet PSV zo'n voorsprong niet meer weggeven", vindt de oefenmeester. Toch dwingen de Rotterdammers dat ook zélf af, geeft Jansen toe. "Tegelijkertijd is het juist ook een sterke eigenschap van Feyenoord, want het zegt ook iets dat ze het na zo'n achterstand toch nog voor elkaar weten te krijgen. En niet voor het eerst."

In De Kuip staat Jansen opnieuw tegenover Arne Slot, de man die hij tot diens spraakmakende ontslag in Alkmaar als assistent bijstond. De twee verschilden zeker in de eerste maanden van hun samenwerking regelmatig van mening, zo vertelt Jansen. "In het begin zat er nog wel wat verschil tussen ons. Het is niet zo dat de één links zat en de ander rechts, maar we hadden wel vaak interessante gesprekken. Ik zat iets meer aan de aanvallende kant, terwijl hij wat meer de focus had op het verdedigende aspect. Dat is langzaam bij elkaar gekomen. Zij krijgen weinig tegengoals, maar wij ook. Wij vallen heel veel aan en zij ook."

Lees ook: AZ heeft goede zaken gedaan: "Voordat Feyenoord het zou doen"

Sinds het vertrek van Slot uit Alkmaar hebben beiden nauwelijks nog contact, zo gaf Jansen aan. Enkel bij onderlinge duels spreken ze elkaar nog. Wat Jansen betreft is de opschudding rond het vertrek van Slot echter inmiddels voorgoed verleden tijd. "Volgens mij was de buitenwereld daarvorig seizoen drukker mee dan wij zelf. En als ik voor mezelf spreek: ik merk er zelf heel weinig van."

Vertouwen in Goes

In de strijd om de koppositie moet Jansen het opnieuw zonder een aantal sterkhouders in de defensie zien te redden. Sam Beukema, Bruno Martins Indi en Zinho Vanheusden zijn nog altijd geblesseerd. Daarom zal Wouter Goes (18) zaterdag vermoedelijk opnieuw een basisplaats toebedeeld krijgen. De jonge verdediger geniet het volste vertrouwen van zijn trainer, zo bleek vrijdag. "We hebben Wouter niet anders voorbereid op De Kuip dan op andere wedstrijden", sprak Jansen. "De sfeer is er geweldig, er komt een enorme energie van de tribunes af. Maar als gezegd: daar hebben we geen extra aandacht aan besteed. Wouter heeft nu drie wedstrijden met ons gespeeld en morgen is ook weer een meetmoment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja man zoveel mazzel !!!???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen