Oosting laat zich uit over vacature FC Twente: "Mooie erkenning"

18 februari 2023, 11:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat Joseph Oosting een uitstekende trainer is, heeft hij in anderhalf jaar tijd bij RKC Waalwijk wel bewezen. Dat wordt uiteraard ook gezien door andere clubs. Bijvoorbeeld FC Twente, dat op zoek moet naar een opvolger van de vertrekkende Ron Jans. Voor Oosting is het uiteraard een eer dat hij genoemd wordt, al lijkt hij nog niet serieus bezig met een vertrek. 

"Erkenning is het sowieso", reageerde Oosting tegenover ESPN op het feit dat hij in bepaalde lijstjes met mogelijke opvolgers van Jans wordt genoemd. "Maar ik doe het niet alleen. Bij RKC hebben we een enorm goede staf, een mooie samenwerking. Het is een mooie erkenning van hetgeen waar we mee bezig zijn met RKC."

Meer dan dat lijkt het voorlopig niet te zijn voor de 51-jarige coach. "Ik ben nu trainer van RKC en heb mijn contract verlengd (tot medio 2025, red.) omdat ik het enorm naar mijn zin heb. Met de mensen die ik om me heen heb, waaronder mijn spelers. Dat is wel heel belangrijk in mijn manier van trainer zijn."

Dromen met RKC

Bovendien valt er met RKC, dat na de 3-1 zege op Fortuna Sittard van vrijdagavond op een knappe achtste plaats staat, nog veel te bereiken. "Onze doelstelling is helder: zo snel mogelijk handhaven. Maar de ambitie om het beter te doen dan vorig jaar (tiende plaats, red.) is er absoluut. Dat is ook een drijfveer voor ons. Dromen heb ik wel en het zou heel mooi zijn als die uitkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen