Van Gangelen legt uit: moest de 1-1 van Feyenoord afgekeurd worden?

18 februari 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Videoscheidsrechter Pol van Boekel had geen verplichting om arbiter Dennis Higler naar de kant te roepen om het eerste doelpunt van Feyenoord tegen AZ nogmaals te bekijken, vertelt Jan Joost van Gangelen. In de aanloop naar de treffer nam Marcus Pedersen de bal met de arm mee.

Na de handsbal van Pedersen duurde de aanval voort en scoorde Alireza Jahanbakhsh (1-1). Vlak voor tijd maakte Pedersen zelf het winnende doelpunt. "Veel mensen zeiden dat ze eerder dit seizoen ook al eens een handsbal hadden gezien waardoor een goal werd afgekeurd", zei Van Gangelen in de studio van ESPN. "Ze vragen zich af of de goal niet moet worden afgekeurd, ook als het dan een paar passes verder gaat en de bal er dan in gaat."

"Vroeger was alles hands wat maar enigszins aanvallend was, maar dit is nu beoordeeld door de VAR. Als het onbewust hands is, en we zijn het er wel over eens dat dit onbewust hands was van Pedersen, dan hoeft de VAR er nu niks meer mee. Dit is een terecht doelpunt geweest", aldus de presentator. "Vroeger was al het aanvallend hands dus reden om hem af te keuren, maar nu was het alleen strafbaar geweest als degene die scoorde de bal op de arm kreeg."

Zelf kon Pedersen na de wedstrijd niet zoveel kwijt over de vermeende handsbal. "Als we daarna niet hadden gescoord, had niemand gezegd dat het hands was. Nu wordt het natuurlijk wel gezegd. Het is niet mijn beslissing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je goed gekeken hebt, had je gezien dat die bal eerst op de arm van die AZspeler viel en daarna pas op de arm van de Feyenoordspeler. Als hij had moeten fluiten was het tegen AZ geweest

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen