Driessen en Verweij zijn het eens over 'topclubvoordeeltje' voor Ajax

20 februari 2023, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen en Mike Verweij vinden dat Ajax zondag een penalty cadeau heeft gekregen tegen Sparta Rotterdam. De bal werd een kwartier na rust door Pol van Boekel op de stip gelegd na een overtreding van Shurandy Sambo op Steven Bergwijn. Dat gebeurde op advies van Stan Teuben, de VAR van dienst.

Sambo beging de overtreding na een uur en de daaropvolgende strafschop werd door Dusan Tadic tot doelpunt gepromoveerd. Ajax kwam daardoor op een 3-0 voorsprong, wat min of meer de beslissing in de wedstrijd was. Verweij en Driessen zijn van mening dat de arbitrage een inschattingsfout maakte en er geen strafschop gegeven had moeten worden.

"Ik vind niet dat ieder contact in de zestien een penalty is", begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Het enige wat de VAR ongetwijfeld tegen Pol van Boekel zal hebben gezegd, is dat de bal totaal niet werd geraakt en hij (Sambo, red.) er wel heel veel voordeel van had dat Bergwijn naar de grond ging", zegt hij. "Giménez en de penalty voor Ajax: dat zijn topclubvoordeeltjes. Daar hadden Sparta en AZ gewoon even pech mee", vult Verweij zijn collega aan.

Met de situatie-Giménez doelt Verweij op de dubbele beuk die Mexicaanse spits van Feyenoord in de wedstrijd tegen AZ uitdeelde aan Pantelis Hatzidiakos. De journalist vindt dat Giménez wel erg goed wegkwam met een gele kaart. "Ik vind het onbegrijpelijk dat Van Boekel Higler (de dienstdoende scheidsrechter, red.) niet even zelf liet kijken. Of hij het nou een rood of niet vond, dat is tot daar aan toe. Ik vind als iemand tot twee keer toe met geen bal in de buurt een beuk geeft aan een andere speler, het een rode kaart is. Ik vind dat er in ieder geval naar gekeken moet worden."

Lees ookVan Hanegem krijgt bijval: "Veel betere voetballer dan De Roon"

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en 2 penalties die ajax had moeten krijgen en niet kreeg!? bobby ( schop op de enkel) en bergwijn ( duwen in de ribben )

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en 2 penalties die ajax had moeten krijgen!

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is toch gewoon typisch de Telegraaf. Ajax beleefde gewoon een goede middag en speelde goed, maar Driessen en Verweij weten dan toch dat ene negatieve eruit te pakken en er overheen te pissen. Eigenlijk moet je nieuws als dit gewoon negeren, maar je wordt er toch moe van.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was een zuivere penalty voor Ajax. Maar goed: Telegraaf, Driessen...........😭

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens en die peenbuiker (Westlander) van een Driessen heeft zelf nooit op niveau gespeeld en lult maar uit zijn nek of papagaaid alles na wat er bij Veronica Inside wordt gezegd. Gewoon een grote kontekruiper die zich bij de Telegraaf omhoog heeft geslijmd, die er bij Ajax niet in komt en eerder al uitgekotst werd bij van Gaal en Oranje. Totaal negeren die miskraam.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

is gek eigenlijk dat de ajax fans Driessen niet aan pakken,.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen