'Barcelona hakt knopen door, Dest krijgt nieuws over toekomst'

21 februari 2023, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is druk bezig de selectie voor volgend seizoen gestalte te geven. Om ruimte te maken voor investeringen kan de club niet anders dan afscheid nemen van een aantal overbodige spelers. Een zevental verhuurde spelers, waaronder Sergiño Dest, keert komende zomer terug naar Camp Nou. Volgens de Spaanse krant Sport wil Barcelona afscheid nemen van vijf spelers uit die groep. 

Dest kent een teleurstellende verhuurperiode bij AC Milan. De 22-jarige oud-Ajacied maakte in de Serie A nog maar een keer de 90 minuten vol. Vaker ontbrak hij in de basis of zelfs op de bank. Deels komt dat door blessures, maar afgelopen weekend bleef hij de volle wedstrijd reserve bij de uitoverwinning op AC Monza. Ook schreeft Milan hem niet in voor de knockout-fase van de Champions League. Barcelona zou volgens Sport genoeg hebben gezien en hoopt Dest komende zomer dan ook te verkopen. De club zou aan een transfersom vanaf 12 miljoen euro denken. In 2020 betaalden de Catalanen nog 21 miljoen aan Ajax om Dest over te nemen.

Lees ook: Pijnlijk: AC Milan heeft Dest en Zlatan niet nodig tegen Spurs 

Behalve Dest krijgen ook vier andere verhuurde Barcelona-spelers te horen dat hun tijd in Camp Nou erop zit, weet Sport te melden. Clement Lenglet (Tottenham Hotspur), Samuel Umititi (Lecce), Francisco Trincão (Sporting CP) en Alex Collado (Elche) krijgen net als Dest te horen dat ze mogen uitzien naar een nieuwe werkgever. De Franse verdediger Umtiti staat het langst onder contract van dat viertal; hij kwam in 2016 over van Olympique Lyonnais maar zakte mede door blessures steeds verder in de pikorde. Met het vertek van het vijftal hoopt Barcelona aanzienlijk te besparen op de salarisuitgaven. Eerder vandaag werd bekend dat de club daarop zo'n 200 miljoen euro (!) zou moeten gaan beknibbelen om aan de eisen van de Spaanse competitie te voldoen. 

Ook goed nieuws

Tegenover het slechte nieuws voor Dest en consorten heeft Barcelona wél een hoopgevend bericht voor twee andere spelers die momenteel tijdelijk elders hun minuten maken. Abde Ezzalzouli maakt volgens de krant bij vlagen indruk tijdens zijn verhuurperiode bij Osasuna en krijgt deze zomer opnieuw de kans in Camp Nou. Nico Gonzalez staat bij Valencia langs de kant met een gebroken middenvoetsbeentje maar ook hij mag na zijn verhuurperiode een poging doen om Barcelona-trainer Xavi Hernández te overtuigen van zijn kwaliteiten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen