Van Boekel en Higler onder vuur in Engeland na missen hands

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 februari 2023 – Het duel tussen RB Leipzig en Manchester City stond woensdag onder leiding van Serdar Gözübüyük, terwijl Pol van Boekel en Dennis Higler dienstdeden als VAR. In de slotfase claimden de Engelsen tevergeefs een strafschop na een mogelijk geval van hands van Leipzig-verdediger Benjamin Henrichs. Het optreden van de mannen achter de camera's leidde tot ongeloof bij de Engelse analisten. 

Van Boekel en Higler onder vuur in Engeland na missen hands

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij een 1-1 stand leek Henrichs de bal toch echt op de hand te krijgen, maar dat ontging Gözöbüyük. Bovendien werd hij niet gecorrigeerd door Van Boekel en Higler. Volgens Rio Ferdinand, als analist aanwezig in de studio van BT Sports, was dat een grote fout. "Hij probeert de bal weg te duwen", sprak de oud-verdediger van Manchester United verbaasd. 
Lees ook: Manchester City geeft goede eerste helft uit handen en houdt return spannend

Voormalig City-spelers Owen Hargreaves en Shaun Wright-Phillips, eveneens aanwezig bij BT Sports, staken hun verbazing niet onder stoelen of banken. "Dit is hands, ongelofelijk!", zei Wright-Philips. "Dit is hands. Niet gek dat Pep er van baalde", stelde Hargreaves. In dezelfde uitzending kwam ook voormalig scheidsrechtrer Peter Walton aan het woord. Hij vertelde dat het moment niet eens was bekeken door Van Boekel en Higler, waardoor Manchester City een waarschijnlijke strafschop is onthouden. 

Pep Guardiola wilde na afloop niet reageren op het voorval, naar eigen zeggen had de Spanjaard het niet duidelijk kunnen zien. Wel impliceerde hij dat het hem niet zou verbazen als City een strafschop door de neus was geboord: "Ik weet wat er in dit soort situaties gebeurt". 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd