Guardiola neemt kritiek op Haaland niet serieus: "Het is onze schuld"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 februari 2023 – Doelpuntenmachine Erling Haaland was in 19 competitiewedstrijden goed voor 25 treffers. Daarmee leek de Noor op weg om Andy Cole en Alan Shearer (beide 36 doelpunten) te evenaren met de meeste Premier League-goals in één seizoen. Echter lijkt er nu toch wat zand in de motor te zijn gekomen. In de laatste vier competitieduels scoorde Haaland maar één keer. Mensen maken zich al hardop zorgen wat er met de spits aan de hand is. Trainer Pep Guardiola neemt het op voor Haaland en neemt de kritiek niet zo serieus.

Guardiola neemt kritiek op Haaland niet serieus: "Het is onze schuld"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens critici heeft Haaland de laatste wedstrijden te weinig balcontacten. Guardiola wijst erop dat de Noor daar zelf niets aan kan doen. "Het is de schuld van ons en het collectief, niet de van Erling. Erling is al het hele seizoen indrukwekkend", vertelt de oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Bournemouth. "De spitspositie is de moeilijkste positie in de wereld. De tegenstander heeft altijd twee spelers die op hem focussen. Erling heeft er zelfs meer."

Guardiola benadrukt dat het voor een spits niet belangrijk is om veel balcontacten te hebben. De oefenmeester vergelijkt Haaland met een paar andere spitsen die hij onder zijn hoede had bij Manchester City. "Ik zou graag willen zien hoe vaak spitsen als Sergio Agüero en Gabriel Jesus de bal hadden toen ze hier nog speelden", legt de 52-jarige trainer uit. De statistieken doen Guardiola niet zo veel. "Ik heb geen statistieken nodig om te weten hoe het gaat."

Geluk is overschat
Desalniettemin merkt Guardiola wel frustraties bij de Noorse spits nu hij een mindere periode kent. "Dat is niet erg. Ik ben ook gefrustreerd, net als iedereen dat wel eens is in de wereld", vertelt de oefenmeester, waarna hij het onderwerp afsluit met een opmerkelijke uitspraak. "Geluk is overschat."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd