Gakpo vergeet Liverpool onterechte punten te bezorgen bij Palace

25 februari 2023, 22:51

Liverpool is er niet in geslaagd om dichter bij de subtop in de Premier League te kruipen. Op Selhurst Park hield Crystal Palace de ploeg van basisspelers Virgil van Dijk en Cody Gakpo op een 0-0 gelijkspel. Gakpo kwam in de voorgaande twee Premier League-duels tot scoren, maar liet zaterdagavond na om Liverpool opnieuw drie punten te schenken.

Ondanks de terugkeer van Diogo Jota in de basis mocht Gakpo opnieuw starten van trainer Jürgen Klopp. De Portugees viel tegen Everton en Newcastle United al in maar was zaterdag voor het eerst weer vanaf de aftrap van de partij. Gakpo verhuisde daardoor naar de spitspositie. Van Dijk vormde het centrum van de defensie met Joël Matip. 

In Londen lukte het Liverpool niet om de kater na de zware nederlaag in de Champions League tegen Real Madrid van zich af te spelen. De grootste kans van de eerste helft was zelfs voor de thuisploeg. Na matig verdedigen van Trent Alexander-Arnold veroverde Jeffrey Schlupp de bal in de zestien van de Reds. Hij vond vervolgens Jean-Philippe Mateta, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat boven Liverpool-doelman Alisson Becker. 

Hét moment waarop Gakpo voor de derde week op rij belangrijk had kunnen zijn voor Liverpool volgde vervolgens tien minuten voor tijd. De Nederlander dook vrij op voor Palace-doelman Vicente Guaita, maar speelde de bal nét te ver voor zich uit waardoor de Spanjaard redding kon brengen. Gakpo ging vervolgens vrijwel meteen naar de kant, hij werd in de slotfase afgelost door Stefan Bajcetic. Door de puntendeling blijft Liverpool voorlopig zevende, met zes punten achterstand op de vierde plaats van Tottenham Hotspur die na het seizoen rechtgeeft op een deelname aan de Champions League. Crystal Palace blijft twaalfde en heeft een marge van zes punten ten opzichte van de degradatieplaatsen opgebouwd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben bang dat hij het niet gaat redden bij Liverpool. Hij is te wisselvallig en dat is niet goed. Goed in de Nederlandse competitie wil niet zeggen dat je de wereldtop aankan. Oke... Liverpool is dit seizoen ver van de wereldtop af, maar jullie weten wat ik bedoel. Ik ben ervan overtuigd dat hij bij een kleiner clubje in de PL had moeten beginnen...om te wennen aan het spel zoals het buiten Nederland gespeeld wordt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen