Hans Kraay 'staat met zijn oren te klapperen' tijdens interview met Goes (18)

25 februari 2023, 22:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wouter Goes maakte zaterdagavond zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, maar van een euforische stemming was geen sprake bij de achttienjarige verdediger van AZ. In het interview na de gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur (2-1) bleek hij zelfkritisch over zijn eigen optreden, tot verbazing van interviewer Hans Kraay junior.

Uiteraard was Goes wel blij met zijn doelpunt. "Ik scoor niet vaak. Hij was ook nog goed lelijk. Het was een lelijke goal, maar dat voelt net zo lekker. Het is een geweldig gevoel", zei de jeugdexponent, die de 2-0 maakte. Hij vond zijn optreden verder onder de maat. "Ik moet eerlijk zeggen: ik denk dat dit de slechtste wedstrijd was van de vijf die ik heb gespeeld. In de eerste helft ging de passing niet lekker."

"Ik voelde iets, maar dat is geen excuus om slecht te spelen", stelde Goes. "In de tweede helft heb ik me iets beter herpakt." In de slotfase strooide Cambuur met lange ballen op Bjørn Johnsen, waardoor Goes en zijn medeverdedigers het 'even lastig' hadden. "Maar we zijn blij dat we de wedstrijd over de streep hebben getrokken. Ik weet zelf ook dat het beter moet."

De woorden van Goes leidden tot verbazing bij Kraay junior. "Ik sta een beetje met m'n oren te klapperen. Er staat een jongen van achttien bij me, die twintig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld, die maakt de winnende goal, speelt tegen een giraffe van 4 meter 12, en vindt dat hij slecht gespeeld heeft", zei de interviewer. "Ja, ik vind dat ik niet heb gespeeld zoals ik hoor te spelen. Dat weet ik zelf wel", reageerde Goes.

"Als jij zo in elkaar zit, dan word je een echte", voorspelde Kraay junior, waarna Goes opnieuw nuchter reageerde. "Als u het zegt." In de studio van ESPN werd het realisme van de jongeling bewierookt. "Als je een mindere wedstrijd speelt en dat meteen na afloop aangeeft, is dat hartstikke goed", zei Kees Kwakman. Marciano Vink vulde aan: "Hij heeft het beslissende doelpunt gemaakt. Meestal zijn jonge gasten dan euforisch en vergeten ze eigenlijk het grotere plaatje. Deze jongen blijft gewoon analyseren, knap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen