De hand van Advocaat bij ADO: "Ga maar naar Siberië!"

26 februari 2023, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

"Siberië! Je moet naar Siberië!", schreeuwt ADO Den Haag-trainer Dick Advocaat naar Mario Bilate na een gemiste kans op het bosachtige Prinses Irene Sportpark. De twee delen een bijzondere band met Rusland, waar de spits geboren werd en De kleine generaal de UEFA Cup won met Zenit. In de podcast De Eerste De Beste van FC Afkicken gaat Bilate uitgebreid in op zijn band met de 75-jarige oefenmeester. 

"Vroeger, voor de oorlog, had ik nog de droom om in Rusland te gaan voetballen", vertelt Bilate. "Ik heb het daar een aantal keer met Advocaat over gehad. Hij vertelde dat alles mogelijk was als ik hard zou werken en als ik niet zou presteren alleen naar Siberië zou kunnen", aldus de 31-jarige spits.

Sinds de komst van Advocaat naar ADO in november vorig jaar zijn de Hagenezen met een opmars bezig. Momenteel gaat de club aan kop in de strijd om de derde periode-titel. "Dick Advocaat is gewoon helemaal vanaf nul begonnen met ons. Hij is vanaf het begin heel eerlijk met ons geweest en heeft per positie gezegd wat hij ervan vond en wat er beter kon", gaat Bilate verder.

Na de eerste wedstrijd onder de ras-Hagenees stapte Bilate het kantoor in van Advocaat: "We speelden thuis tegen Top Oss en zakten in tot de middenlijn. Ik als spits had een hele ondankbare taak, daarover heb ik met hem zitten sparren. Volgens mij vond hij dat zelf ook wel mooi." Toen de verdediging eenmaal op orde was bij ADO, is er volgens Super Mario wel een omslag gekomen binnen het team: "In de eerste wedstrijden was gelijkspelen prima, dan hadden we tenminste niet verloren. Als we nu gelijkspelen, balen we dat we niet gewonnen hebben."

Waarom het nu onder Advocaat zoveel beter gaat dan onder Kuyt, is volgens Bilate wel te verklaren: "De komst van Advocaat heeft wel echt veel indruk gemaakt op ons. Vaak hebben we het er ook over in de kleedkamer, het imponeert wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen