'Iedereen loopt Feyenoord te pushen: kampioenschap! Daar word ik misselijk van'

27 februari 2023, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord staat al maanden bovenaan, veel supporters zijn er dan ook heilig van overtuigd dat 'hun' club kampioen gaat worden. Maar Cor Pot vindt dat iedereen nog even rustig aan moet doen als het aankomt op een kampioensfeest in Rotterdam-Zuid. "Jongens, zover zijn we nog lang niet", aldus Pot bij FC Rijnmond.

Het laatste kampioenschap is al even geleden bij Feyenoord, waardoor de hunkering naar een nieuwe schaal groot is. Maar door deze honger naar een nieuwe titel, wordt de druk op de mannen op het veld misschien wel te groot. "Geef ze die rust. Laat ze lekker die wedstrijden spelen. Hoe dichter je erbij komt, gaat die kampioenskoorts komen, maar het wordt zo benadrukt momenteel", zegt de 71-jarige Pot tegen de regiozender.

Pushen

Pot was van 1984 tot 1987 en van 2019 tot 2021 de assistent bij Feyenoord. In die tijd werd de club geen kampioen en de meest recente schaal is ook al zes jaar geleden. "Iedereen loopt ze maar te pushen van: kampioenschap, kampioenschap. Ik word daar af en toe een beetje misselijk van. Dat zou ik als trainer ook hebben." 

Ondanks het relatief 'makkelijke' programma van de club in tegenstelling tot dat van Ajax, wil Pot nog geen plek reserveren op de Coolsingel. De voorsprong van Feyenoord op Ajax is drie punten, op 19 maart treffen de aartsrivalen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. "We hebben nog zo'n lange weg en zoveel wedstrijden te gaan. Dan moet je het gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken. Maak die druk niet iedere keer groter door over dat kampioenschap te praten", concludeert Pot.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet hoe het werkt in de media . Als het straks niet lukt is het volgens hun ook weer snel niks .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je staat 3 punten los en in vorm.. dan mag je er best over praten. Ze zouden gewoon kampioen moeten worden, Ajax en PSV hebben alles wat ze konden verprutsen verprutst.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd we staan 3 punten voor . In vorm ?, zoals slot zegt wij kunnen niks op halve kracht doen anders gaat het gelijk een stuk minder . Hoelang kunnen wij dat volhouden ? Verder zitten we nog in europa . Dus ja om nu al dingen te gaan roepen . Zo zitten wij gelukkig niet in elkaar .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen