Update: Alaba reageert op commotie na stemming FIFA-awards

28 februari 2023, 10:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De stemverdeling bij de FIFA-awards hebben tot beroering geleid onder supporters van Real Madrid. Karim Benzema eindigde achter Lionel Messi en Kylian Mbappé als derde in de verkiezing van Best Men's Player. De Real-fans ontdekten dat Benzema niet de volle punten van teamgenoot David Alaba kreeg, wat leidde tot woedende reacties op sociale media. 

Alaba (30) mocht als aanvoerder van de nationale ploeg van Oostenrijk zijn stem uitbrengen en zette Benzema 'slechts' op de tweede plaats, áchter de uiteindelijke winnaar Messi. Benzema liep daardoor vijf punten van een teamgenoot mis en pakte er maar drie. Mbappé werd door de verdediger op de derde plaats gezet en mocht daardoor één punt bijschrijven. 

Lees ook: Successen voor Messi

Op sociale media gaan de supporters van De Koninklijke los op het stemgedrag van Alaba. Op instagram gebruiken zij zelfs de hashtag #AlabaOut om hun ongenoegen kenbaar te maken. Ook wordt de oud-speler van Bayern München een 'Judas' genoemd. Anderen gaan nog verder en komen zelfs met racistische teksten en emojis over de Oostenrijker. 

Modric vierde

Alaba was niet de enige speler van Real die mocht stemmen bij de FIFA-awards. Luka Modric gaf als aanvoerder van Kroatië wél de volle vijf punten aan Benzema. Modric eindigde zelf overigens als vierde. Het winnen van de Champions League en de derde plaats die hij op het WK met zijn land behaalde waren voldoende om onder meer Erling Haaland achter zich te laten. 

Reactie Alaba

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen