NEC haalt opgelucht adem: Sandler gewoon inzetbaar tegen Ajax

1 maart 2023, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Goed nieuws voor NEC: de Nijmegenaren kunnen zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax 'gewoon' een beroep doen op Philippe Sandler. De verdediger kreeg vorige maand tijdens het bekerduel met Feyenoord een rode kaart, maar die werd geseponeerd. De aanklager betaald voetbal probeerde Sandler alsnog een schorsing aan de laars te lappen, maar de commissie van beroep stelt NEC ook in het gelijk.

De rode kaart voor Sandler bleek het startsein voor een krankzinnige slotfase van de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en NEC. De Nijmegenaren waren hard op weg naar een 0-2 overwinning, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Sandler maakte hands en voorkwam daarmee mogelijk een honderd procent doelpunt van Feyenoord. Uit de daaropvolgende strafschop schoot Orkun Kökçü de aansluitingstreffer tegen de touwen, waarna Santiago Giménez er met de gelijkmaker nog een verlenging wist uit te slepen. Daarin scoorden beide ploegen nog tweemaal, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die nam Feyenoord beter. 

Met de beslissende strafschop van Igor Paixão was de bekerkraker nog niet ten einde. Buiten het veld ging het spektakel immers rustig verder. Twee dagen na de ontmoeting in de Kuip werd de rode kaart van Sander geseponeerd. De aanklager betaald voetbal ging echter in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. NEC en Sandler leken daardoor alsnog te moeten vrezen voor een schorsing, maar de commissie van beroep heeft de Nijmeegse club vanochtend 'wederom' in het gelijk gesteld, waardoor de geseponeerde rode kaart blijft staan en Sandler zondag 'gewoon' kan aantreden tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Zie ook: Slot over rode kaart Sandler: "Arbitrage zit ons ook weleens mee"

'Een natuurlijk voetbalhandeling'

Bij NEC heeft niemand er ooit aan getwijfeld dat het seponeren van de rode kaart de juiste beslissing was. "Voor ons is het van meet af aan een duidelijke situatie geweest: een penalty, maar geen rode kaart. Je kunt namelijk niet stellen dat er opzettelijk hands is gemaakt", zegt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite. "We verbaasden ons dan ook over het ingediende beroep. De bal wordt op hoge snelheid, vanaf een korte afstand, tegen de arm geschoten. Dit hebben we gisteravond opnieuw aan de hand van beelden duidelijk proberen te maken, met als uitgangspunt te laten zien dat de beweging van Philippe een natuurlijke voetbalhandeling is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Terecht toch..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen