'Chelsea heeft genoeg van Potter en denkt aan pikante wissel'

1 maart 2023, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft naar verluidt alweer genoeg van manager Graham Potter. De opvolger van de in september ontslagen Thomas Tuchel slaagt er maar niet in om ondanks de miljoeneninvesteringen die de club deed de aansluiting met de (sub)top van de Premier League te vinden. Brighton-manager Roberto de Zerbi zou in Londen op het verlanglijstje staan om Potter na het seizoen op te volgen. 

Dat meldt Football Insider althans. De interesse in De Zerbi is pikant te noemen. De Italiaan was bij Brighton & Hove Albion namelijk de opvolger van Potter in september naar Chelsea overstapte. Volgens het medium heeft De Zerbi in korte tijd een prima indruk gemaakt op de beleidsbepalers op Stamford Bridge door tien van zijn 21 duels met de middenmoter winnend af te sluiten. Potter kwam in 26 duels bij Chelsea slechts tot negen overwinningen. 

De Zerbi is echter niet de enige kandidaat. Ook José Mourinho wordt nog altijd gelinkt aan de positie van Potter, die met de week wankeler wordt. De Portugees stond al in twee verschillende periodes aan het roer bij Chelsea. In 2004 trac de Portugees voor het eerst aan in Londen, waar hij de eerste trainer werd die aangesteld werd door Roman Abramovich. Met twee landstitels was Mourinho's eerste periode uiterst succesvol. In 2013 keerde Mourinho na periodes bij Internazionale en Real Madrid voor het eerst terug, maar ondanks een landstitel in zijn tweede seizoen volgde nu ontslag in 2015. 

De kans lijkt groot dat Potter, ondanks het tekenen van een vierjarig contract, niet lang meer als Chelsea-trainer te bewonderen is. Slechts vijf van de achttien Premier League-duels onder zijn leiding werden winnend afgesloten. Met een winstpercentage van 27,8 procent is hij daarmee cijfermatig de slechtste trainer van de club sinds de Premier League in 1992 van start ging, zo berekende The Sun. Ruud Gullit staat met 47,6 procent onderin de middenmoot, terwijl Guus Hiddink met 52,9 procent iets hoger te vinden is. Avram Grant is met een winstpercentage van 68,8 procent cijfermatig de beste trainer die Chelsea gehad heeft. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen