Kökçü schaamt zich voor moment in 30ste minuut: "Echt lelijk, ik kom goed weg"

1 maart 2023, 22:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökçü 'schaamt' zich voor een moment in de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers gleed plots weg in balbezit, waardoor Heerenveen kon counteren en een grote kans ontstond voor Sydney van Hooijdonk. De spits schoot in het zijnet en uiteindelijk won Feyenoord met 0-1.

Het moment deed zich voor in de dertigste minuut van de eerste helft, die sowieso stroef verliep voor Feyenoord. "Ik had zelf nog een momentje waar ik me voor schaamde. Ik bleef vasthaken, denk ik", zegt Kökçü tegen ESPN. "Ik weet het niet echt. Ik kwam gewoon niet uit. Het zag er niet uit." Dat de beelden werden getoond, vond Kökçü niet erg. "Daar kan ik wel mee leven. Echt lelijk dit. Het veld was wel glad, maar dat mag geen excuus zijn. Daar kom ik goed weg."

Lees ook: Heerenveen is woest

Er ging wel meer niet goed in de eerste helft, erkent de middenvelder. "Het druk zetten liep niet echt goed. We hebben het anders neergezet in de tweede helft. Aan de bal moest het beter en in de tweede helft ging dat wel iets beter." Een 0-1 zege is dan ook 'genoeg'. "We zijn blij dat we door zijn. We begonnen niet goed en hadden veel balverlies. We waren wel gedisciplineerd en gaven maar twee kansen weg. In de tweede helft voetbalden we wat beter."

In de halve finale wacht wellicht een ontmoeting met SV Spakenburg. De amateurclub, die FC Utrecht uitschakelde in de kwartfinale, zou in ieder geval dolgraag afreizen naar De Kuip. "Ik heb gisteren gekeken en het is echt een goede ploeg. Voetballend kunnen ze goed mee. Het is prima als we tegen ze loten, maar het is een goede ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen