Virgil van Dijk reddende engel voor Liverpool tijdens late overwinning

1 maart 2023, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk heeft woensdagavond een groot aandeel gehad in een belangrijke overwinning van Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp won in eigen stadion met 2-0 van Wolverhampton Wanderers. Mede door een treffer van Van Dijk heeft Liverpool de top vier van de Premier League weer in zicht.

Cody Gakpo moest in eigen huis genoegen nemen met een plekje op de bank. De ex-PSV'er zat na tien opeenvolgende wedstrijden in de basis weer eens naast manager Jürgen Klopp. De Duitser koos tegen The Wolves voor Diogo Jota, Mohamed Salah en Darwin Nuñez in de aanval. Virgil van Dijk, die eerder deze week door de FIFA in het Team van het Jaar werd gezet, begon wel in de basis en speelde uiteindelijk een hoofdrol.

Lees ook: Manchester United knokt: Ten Hag houdt uitzicht op vier hoofdprijzen

De bezoekers uit Wolverhampton begonnen uitstekend en kregen al na drie minuten een goede kans via João Moutinho. Alisson Becker had echter een uistekende redding in huis op de inzet van de Portugees. Daarna was het Liverpool, dat via Harvey Elliott twee uitstekende mogelijkheden kreeg. De talentvolle middenvelder had zijn vizier in de eerste helft niet op scherp staan. Na de thee sloegen The Reds alsnog toe.

Virgil van Dijk

Darwin Núñez zorgde voor groot feest op Anfield, maar zag zijn treffer door de VAR worden afgekeurd na een overtreding. Van Dijk brak daarna wel de ban door van dichtbij de bevrijdende 1-0 binnen te knikken. Gakpo maakte twee minuten later zijn entree en kon meteen deelnemen aan een feestje. Mohamed Salah verzorgde de tweede treffer voor Liverpool, dat zodoende drie belangrijke punten op Anfield hield.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen