Deze dertien spelers hebben de voorselectie van Oranje niet gehaald

3 maart 2023, 14:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag de 37-koppige voorselectie voor de volgende interlandperiode gemaakt. De lijst kent enkele verrassende namen, maar ook meerdere opvallende afwezigen. Deze dertien spelers hebben de voorselectie niet gehaald.

Arnaut Danjuma

Zal Arnaut Danjuma al spijt hebben van zijn stap naar Tottenham Hotspur? De aanvaller komt in Engelse dienst nauwelijks aan spelen toe en wordt nu ook nog eens genegeerd door Koeman. Wil de 26-jarige aanvaller weer in beeld komen bij het Nederlands elftal, dan zal hij eerst bij zijn club meer aan spelen toe moeten komen.

Mitchel Bakker

Waar Jeremie Frimpong de voorselectie wel heeft gehaald, staat de naam van de andere Nederlandse back van Bayer Leverkusen niet op de lijst. Mitchel Bakker zal nog even moeten wachten op zijn eerste oproep. Louis van Gaal hield hem in de gaten en Koeman zal dat ongetwijfeld ook doen.

Pascal Struijk

Hij is basisspeler in de Premier League, maar een debuut in het Nederlands elftal zit er voorlopig nog niet in voor Pascal Struijk. Het moet gezegd worden: de speler van Leeds United heeft veel concurrentie. Heel vreemd is het niet dat hij onder meer Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Nathan Aké boven zich moet dulden.

{image[356610][right-half][]}Remko Pasveer

Hij keepte donderdagavond nog bij Ajax in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap, maar de rol van Remko Pasveer lijkt uitgespeeld. De 39-jarige doelman, die afgelopen winter nog deel uitmaakte van de WK-selectie, moet voorrang verlenen aan Jasper Cillessen, Mark Flekken, Andries Noppert, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen.

Nick Olij

Koeman heeft vijf keepers opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar Nick Olij zit daar niet bij. De naam van de 27-jarige doelman viel de laatste tijd bij Oranje, daar hij een uitstekend seizoen bij Sparta Rotterdam draait. De bondscoach geeft echter met Scherpen en Verbruggen de voorkeur aan jongere keepers.

Devyne Rensch

De rechtsback van Ajax speelt alles in de Eredivisie en in de Europese competities, maar Kenny Tete, Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong krijgen toch de voorkeur boven Rensch. De verdediger heeft er onder Louis van Gaal al wat interlands op zitten en zat ook in de voorselectie voor het WK. Koeman ziet het voorlopig echter niet in hem zitten.

Guus Til

Onder Van Gaal kwam Til na een lange afwezigheid weer bij de selectie en mocht hij regelmatig zijn minuten maken. Bij PSV komt de middenvelder ook veel aan spelen toe, maar Koeman heeft hij voorlopig nog niet overtuigd. Zijn afwezigheid kan deels worden verklaard door de terugkeer van Georginio Wijnaldum.

{image[357749][left-half][]}Donyell Malen

In de vorige voorselectie onder Van Gaal zat Malen er nog bij, maar het moet Koeman zijn opgevallen dat Malen dit seizoen weinig potten breekt bij Borussia Dortmund. Wel speelt de oud-speler van PSV in de Bundesliga en de Champions League, twee competities met een hoge intensiteit. Met Memphis Depay, Wout Weghorst, Cody Gakpo, Brian Brobbey en Vincent Janssen ziet Koeman toch andere opties in de spits.

Micky van de Ven

Van de Ven speelt alles in de Bundesliga, maar dat leidt voorlopig nog niet tot een oproep voor Oranje. In Nederland zijn de centrale verdedigers niet bepaald schaars en ze spelen ook niet bij de minste clubs. Desondanks was het niet gek geweest als Van de Ven deel had uitgemaakt van de voorselectie

De mannen uit Toulouse

In Frankrijk spelen met Stijn Spierings, Branco van den Boomen en Thijs Dallinga drie Nederlanders bij dezelfde club en zij presteren daar niet onverdienstelijk. Met name Van den Boomen maakt indruk in de Ligue 1. Koeman laat hem en de andere Toulouse-tegenstanders op dit moment echter links liggen.

Jerdy Schouten

Ruud Gullit gaf kortgeleden aan dat hij Jerdy Schouten 'altijd' zou selecteren, maar de middenvelder van Bologna heeft de voorselectie niet eens gehaald. Het blijft voor de 26-jarige Schouten voorlopig dus bij die ene interland die hij een klein jaar geleden onder Van Gaal speelde.

FootballTransfersDe Nederlander die zich kan meten met Rashford en Mbappé

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen