Blind eerlijk over speeltijd en verklapt afspraken met Bayern over toekomst

4 maart 2023, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind weet nog niet waar na dit seizoen zijn toekomst ligt. De ervaren linkspoot tekende begin dit kalenderjaar een contract tot het einde van het seizoen bij Bayern München. Namens de Duitsers komt de 99-voudig international slechts mondjesmaat in actie.

In gesprek met Viaplay vertelt Blind over de afspraken die hij met zijn werkgever heeft gemaakt. "Daar wil ik nog niet zoveel over kwijt. Dit is een fantastische club en ik ben ontzettend blij dat ik hier ben. Ik kan veel leren van de jongens om me heen. Maar je bent en blijft voetballer dan wil je spelen. We hebben afgesproken dat we richting het einde van het seizoen gaan kijken wat voor beide partijen klopt en hoe het gevoel is. Dan gaan we evalueren en wat er gaat gebeuren zien we in de zomer wel."

De speeltijd voor Blind blijft vooralsnog beperkt. "Iedere voetballer wil minuten maken, ik ook. Ik weet natuurlijk in welke situatie ik hier ben gekomen. Maar uiteindelijk hoop je dat het verhaal klopt en dat je steeds meer minuten gaat maken. Ik denk dat ik het goed heb gedaan in de minuten die ik heb gespeeld. Ik ga er vanuit dat, als ik zo doorga op de training, dat ik zeker nog ga spelen. Maar je hoopt altijd op meer, het blijft teleurstellend als je er toch weer naast zit. Dat is de fase waar ik in zit en daar moet ik professioneel mee omgaan."

Bayern heeft druk programma

Toch lijken er de komende weken nog genoeg kansen te gaan komen voor Blind, die tot op heden in vier wedstrijden zijn opwachting mocht maken. Bayern is immers nog verwikkeld in de strijd om de landstitel van Duitsland en moet concurreren met Borussia Dortmund en Union Berlin. Daarnaast wacht komende week de return in de achtste finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Bayern is ook nog van de partij in de DFB-Pokal. Daarin wacht binnenkort in de kwartfinales een ontmoeting met het SC Freiburg van Mark Flekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen