Ekkelenkamp en Kerk bezorgen Van Bommel geweldig voorproefje bekerfinale

5 maart 2023, 17:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel heeft een uitstekend voorproefje gekend van de Belgische bekerfinale. Midweeks verzekerde het zich van de eindstrijd tegen KV Mechelen en die ploeg was ook de opponent zondagmiddag in de Jupiler Pro League: zij werden overtuigend met liefst 5-0 (!) verslagen. Jurgen Ekkelenkamp was in de eerste helft de grote man.

De oud-Ajacied stond net als Gyrano Kerk en Vincent Janssen in de basiself van Antwerp FC en drukte zijn stempel in de eerste helft gigantisch. Na een kwartier opende hij namelijk vrij eenvoudig de score, door na goed werk van Mandela Keita binnen te tikken. Na goed een half uur voetballen kreeg hij de bal opnieuw op een presenteerblaadje en tikte goed binnen. Nog voor de pauze was hij ook bij een derde doelpunt betrokken, ditmaal als aangever. Zijn schot kwam terecht bij Kerk, die op het randje géén buitenspel stond en dus het duel nog in de eerste helft kon beslissen.

Ondanks zijn doelpunten en assist moest Ekkelenkamp na een uur voetballen naar de kant, maar ook zonder hem ging de galavoorstelling van het elftal van Van Bommel, dat ook in het veldspel erg sterk voor de dag kwam, door. Kerk profiteerde van geklungel achterin bij de bezoekers en schoot hard door de benen van keeper David Bates. Janssen had ook graag een doelpunt meegepikt, maar was ongelukkig in de afronding. Het slotakkoord was wel voor Michel-Ange Balikwisha.

Lees ook: Janssen helpt Van Bommel ondanks penaltymisser aan finaleplaats

Door het succesvolle voorproefje van de finale zal Van Bommel met zijn elftal op 30 april met veel vertrouwen afreizen naar Brussel, waar het voor de eerste prijs dit seizoen strijdt tegen KV Mechelen. Deze drie punten houdt Van Bommel bovendien in het spoor van koploper RC Genk, al is het verschil nog voor de halvering van de punten wel tien punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen