SC Cambuur pakt overtuigend laatste strohalm tegen degradatie dankzij winteraanwinsten

5 maart 2023, 21:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft zondagavond de laatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd aan de hand van winteraanwinsten Mimoun Mahi, Bjørn Johnsen en Navarone Foor een overtuigende zege geboekt op Go Ahead Eagles: 4-1. Daarmee is er weer uitzicht op handhaving gekomen voor de Leeuwarders. 

In eigen huis was het Cambuur dat onder begeleiding van het luidkeelse gezang van het publiek de wedstrijd al snel in handen nam. Het elftal van Sjors Ultee had echter de nodige moeite om onder de hoge druk van Go Ahead vandaan te voetballen. Rechtsback Doke Schmidt probeerde met lange ballen de aanvallers vrij te zetten, maar hij slaagde daar niet in. Daniel van Kaam zette met een goede rush over de rechterflank de eerste fatsoenlijke aanval op, waarin Cambuur gelijk succesvol bleek. Na een paar goede combinaties was het Michael Breij die onder een schutterende Jeffrey de Lange door de openingstreffer binnenschoot.

Go Ahead leek in de openingsfase de twaalfde man te missen, die wegens verboden van de gemeente niet aanwezig mocht zijn. Er was een gebrek aan scherpte bij de bezoekers, waardoor de tegenstander soms makkelijk door kon lopen. Johnsen en Mahi kwamen beide een keer gevaarlijk door, maar produceerde vervolgens slechts speldenprikjes. Kowet kwam nauwelijks in de buurt van het doel, maar stond na een klein halfuur wel weer gelijk. Na een afgeslagen aanval ontving Mats Deijl de bal op een meter of twintig van het doel, waarna hij het leder verrassend binnenkrulde: 1-1. Dat was het startsein van een betere fase voor de ploeg van René Hake. De twee kopkansjes die Isac Lidberg kreeg misten echter dreiging.

Lees ook: Go Ahead Eagles-fans misdragen zich tóch

Kort voor rust werd er opnieuw tegen het spelbeeld in gescoord. Nadat de bal na een kopduel op het middenveld voor de voeten van de vrijstaande Mitchell Paulissen belandde, schoof Mimoun Mahi de bal vervolgens via de binnenkant van de paal binnen. Na rust kreeg Rashaan Fernandes door passiviteit van de Cambuur-defensie de kans op een snelle gelijkmaker, maar zijn poging werd door Robbin Ruiter over geslagen. Aan de andere kant was Breij dichtbij zijn tweede treffer, maar hij gleed de bal in vrijstaande positie naast. Het spel ging zo korte tijd over en weer, maar na verloop van tijd was het Cambuur dat de druk opvoerde.

Uiteindelijk was het defensief geschutter dat de 3-1 van de thuisploeg inleidde. De bal werd eenvoudig ingeleverd bij Foor, waarna Johnsen alle tijd kreeg om een hoek uit te zoeken. Met een marge van twee liet Cambuur het spel aan Go Ahead, maar de ploeg uit Deventer had moeite om aanvallend een vuist te maken. Invaller Fredrik Oppegard werd niet aangepakt en testte Ruiter na een lange rush, maar dat was een van de weinige keren dat de 35-jarige keeper in actie hoefde te komen. In de counter was Cambuur vervolgens niet nauwkeurig genoeg. Dat werd geïllustreerd door Daniel van Kaam, die alleen op weg leek naar de keeper maar de bal heel matig controleerde.

Toen stond Cambuur al op 4-1. Navarone Foor, die eerder al twee assists gaf, was na een voorzet van Alex Bangura nu de afmaker. In de slotfase ging Go Ahead nog op zoek naar een eretreffer, maar in alle aanvallende intenties werd ook de nodige ruimte weggegeven. Beide ploegen bleven zo dreigend, maar beide keepers hoefden niet meer in actie te komen. Zo boekt Cambuur een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie, terwijl Go Ahead even een pas op de plaats maakt.

Man of the match: Navarone Foor

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen