Willem van Hanegem komt met heel ander geluid over scheidsrechter Joey Kooij

5 maart 2023, 22:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem merkt dat men in Nederland Feyenoord echt als titelkandidaat gaan zien. En dat het niet de bedoeling is dat de Rotterdammers om de hoofdprijzen gaat spelen. Volgens hem komt er dan een soort 'tegengas' op gang, wat bijvoorbeeld te merken aan de kritiek op abiter Joey Kooij, die Isak Määttä van het veld stuurde met een tweede gele en dus rode kaart.

Van Hanegem was het wél eens met die beslissing, schrijft hij in het Algemeen Dagblad. 'Wie heeft gevoetbald, weet precies wat daar gebeurde. Die Määttä schoot de bal bewust hard richting het hoofd van Alireza Jahanbakhsh. Hij had alle tijd voor honderd andere oplossingen, maar koos voor dit', beargumenteert De Kromme in zijn wekelijkse referaat. 'Scheidsrechter Joey Kooij kreeg de hoon over zich heen, maar daar moet die jongen zich niets van aantrekken. Ik vind hem helemaal niet slecht.'

Dat de kritiek op Feyenoord en de arbitrale beslissingen van hun wedstrijden toeneemt, daarin ziet Van Hanegem een trend. 'Dat Feyenoord lekker meedoet, vinden ze vaak prachtig. Alsof het een beetje aandoenlijk is dat Feyenoord er weer eens bij is. Maar als ze in Rotterdam eens echt de titel kunnen pakken, dan komt er een bepaald soort tegengas op gang. Want dát is voor veel mensen niet de bedoeling', constateert hij.

Lees ook: Jurriën Timber spreekt zich uit over rode kaart FC Groningen tegen Feyenoord

Dat Feyenoord won van FC Groningen door een late treffer, vond Van Hanegem wél terecht. 'Dennis van der Ree van FC Groningen zei dat zijn club bestolen was in de Kuip, maar ze zijn niet over de middenlijn geweest', was het oordeel van het Feyenoord-icoon over het optreden van de formatie van Arne Slot.

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet altijd eens met WvH maar nu 1000%. Er is geen speld tussen te krijgen

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij komt met een ander geluid. Verrassend. Oh nee toch niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V d vaart ook verrassend

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der vaart maakt nu eenmaal vaker foute keuzes zoals dat meiss meisje dat hem kaal geplukt heeft :)

FelixVisser15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat eens tijd worden dat deze " oude " mannen geen podium gaan krijgen om hun mening te gaan spuien , natuurlijk is deze oud Feijenoord speler van mening dat de scheidsrechter gelijk had ondanks dat de rode kaart direct werd geseponeerd , ook is hij van mening dat ineens " zijn " Feijenoord spelers in Oranje thuishoren , spelers van andere clubs worden af gekraakt en daar heeft hij geen goed woord voor over , mijn mening is dat wederom de scheidsrechter zich heeft laten leiden door het geschreeuw van de Feijenoord supporters en spelers waarop hij een tweede gele dus rode kaart trok , ook zal hij het dapper eens zijn dat de halve finale KNVB beker zonder uitsupporters gaat plaatsvinden en als dus straks een eventuele finale PSV - Feijenoord gaat zijn zal de burgemeester ook de uitsupporters verbieden zodat Feijenoord voordeel heeft . Willem van Hanegem stop met je haren te kleuren je verstand gaat achteruit zodat je nu onzin gaat vertellen

PeterH-85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iets met hoge bomen vangen veel wind? Dit is altijd al zo geweest met clubs die bovenin staan en het goed doen. Zie het als een soort compliment en trek je er niet teveel van aan.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie het ook zo. Maar bij sommige dingen krijg ik wel de kriebels . En het gaat wel ver . Neem byv die 2e geel zaterdag . Hij trapt met het zicht op ali die bal richting hem . Dan ben je gewoon ongeloofwaardig als media .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen