Shakhtar met de nodige problemen richting wedstrijd tegen Feyenoord

6 maart 2023, 10:34

Feyenoord-tegenstander Shakhtar Donetsk gaat met de nodige problemen naar de wedstrijd tegen de Rotterdammers donderdag. Ondanks twee grote overwinningen, moeten de Oekraïners een hoop spelers missen in de achtste finale van de Europa League.

Er is een ware blessuregolf gaande bij Shakhtar, want naar verluidt heeft de ploeg maar twee fitte verdedigers voor de wedstrijd van donderdag. Van de vier verdedigers die speelden tegen Metalist 1925, is er donderdag slechts één beschikbaar. "We hebben een probleem achterin en we zijn nog steeds aan het puzzelen over hoe we dat kunnen oplossen", vertelt trainer Igor Jovicevic op de clubwebsite. "We zijn beide backs kwijt, Yukhym Konoply en Bogdan Mykhaylichenko, en missen ook centrale verdedigers Valeriy Bondar en Eduard Kozik door een schorsing." Buiten dit viertal is verdediger Maryan Faryna pas net terug van een blessure en Mykola Matvienko is nog ziek.

Lees ook: 'Feyenoord grijpt wéér in: Kuip wordt aangepakt in aanloop naar Klassieker'

"Van onze verdedigers kunnen we alleen rekenen op Lucas Taylor en Yaroslav Rakitskyi. De komende vier dagen moeten we uitvinden hoe we een degelijk en competitief elftal kunnen opstellen tegen een zeer sterke tegenstander. Ik heb de wedstrijd van Feyenoord gezien. Ik zag hun tempo, hun uitblinkers. Het gaat lastig worden voor ons. Maar wij geloven dat het onmogelijke mogelijk kan worden, dus we zullen ervoor vechten. Dat is het minste wat we kunnen", vertelt de trainer over de kansen van zijn ploeg tegen Feyenoord.

Goede resultaten

Waar Feyenoord zaterdag nog de nodige moeite had met FC Groningen (1-0 winst voor de Rotterdammers), had de Oekraïense ploeg zondag geen kind aan Metalist 1925 (0-7 winst). Jovicevic wilde alleen geen verband leggen met de wedstrijd van zondag en de wedstrijd tegen Feyenoord. "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Aan Feyenoord hebben we niet gedacht, ons enige doel was winnen om het gat met Dnipro-1 (koploper) te verkleinen", geeft Jovicevic aan. "Hoe de wedstrijd uiteindelijk uitpakte, is alles waar je als trainer van droomt. We hebben drie belangrijke punten gepakt en kunnen ons nu richten op Feyenoord."

FootballTransfers: Ronald Koeman kan niet meer om uitblinkende Feyenoorder heen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen