Van de Kerkhof kritisch op PSV: "Kampioenskansen hangen aan zijden draadje"

6 maart 2023, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De gebroeders Van de Kerkhof zijn kritisch op het spel wat PSV in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk liet zien. Met name René van de Kerkhof komt met felle kritiek op de Eindhovenaren en ziet dat ondanks de 0-1 overwinning, de kampioenskansen aan een zijden draadje hangen.

PSV won eindelijk weer een uitwedstrijd, maar maakte het zich wel moeilijk. "De eerste helft was al niet denderend. En in de tweede helft mag je blij zijn dat RKC niet scoort, want dan is het hek weer van de dam. De kampioenskansen hangen echt aan een zijden draadje", stelt René van de Kerkhof in de Willy en René podcast van Omroep Brabant.

PSV liet zich eerder dit seizoen al voor schut zetten bij SC Cambuur, FC Groningen en FC Emmen. Zondag werd er weliswaar gewonnen in Waalwijk, maar een verklaring voor de moeizame optredens in uitwedstrijden hebben de gebroeders Van de Kerkhof niet voor handen. "Bij de onderste drie clubs op de ranglijst krijg je gewoon op je kloten", zegt René van de Kerkhof. "Dat mag PSV nooit overkomen. Misschien denken ze er te makkelijk over."

Lees ook: Zéér opmerkelijke statistiek bij PSV: moet Drommel eerste keuze blijven?

Broer Willy van de Kerkhof ziet het wel wat positiever in en vindt dat het maar om één ding gaat. "Ik vond de eerste helft wel goed. Gelukkig komen we ook op 1-0 en dan verwacht je dat ze er de tweede helft overheen gaan maar dat gebeurt niet. Maar voor mij komt het resultaat op de eerste plaats. Je pakt drie punten."

In het spoor van de top drie

Door deze driepunter tegen RKC Waalwijk blijft PSV in het spoor van de top drie, maar ook de rest van die ploegen blijft winnen. Dit weekend won de gehele top vier met een magere 1-0 score en daardoor lopen de Eindhovenaren helemaal niks in.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was dat nou Willy of Rene

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen