Klassieker in halve finale beker op 5 april, finale op zondag besproken

7 maart 2023, 17:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft de speeldata van de halve finales van het bekertoernooi bekendgemaakt. De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax vindt plaats op woensdag 5 april. Een dag eerder speelt Spakenburg in eigen huis tegen PSV in de andere halve eindstrijd. 

De loting van de halve finales vond afgelopen zondag plaats. Het feit dat Feyenoord en Ajax elkaar treffen zorgde voor een heropening van de discussie over uitsupporters bij de Klassieker. Die zijn al jaren niet meer toegestaan in zowel De Kuip als de Johan Cruijff Arena, maar steeds meer stemmen gaan op om het weer eens te gaan proberen. Desondanks besloot de gemeente Rotterdam dat ook in het bekertoernooi geen Ajax-fans welkom zullen zijn in Rotterdam. 

Lees ook: Gemeente Rotterdam onverbiddelijk: geen Ajax-fans in De Kuip

Bekerverrassing Spakenburg speelt op 4 april de eerste halve finale als het op het eigen sportpark De Westmaat PSV zal ontvangen. De gemeente Bunschoten heeft inmiddels toestemming gegeven om het duel door te laten gaan. De tweede divisionist schakelde in de voorgaande rondes FC Groningen én FC Utrecht uit en hoopt tegen de titelverdediger in het bekertoernooi opnieuw te stunten en daarmee een historsiche finaleplaats te bemachtigen. De eindstrijd vindt plaats op zondag 30 april. 

Nooit op zondag

Mocht het zover komen, dan heeft Spakenburg wel een probleem: de club voetbalt om religieuze redenen immers nooit op zondag. "Komende week staat een overleg met alle halve finalisten op de planning", zegt Timo Reesink, competitieplanner van de KNVB, tegenover De Telegraaf. "Dan zal dit ongetwijfeld op tafel komen. We gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Maar de finale staat wel voor een zondag op het programma."

Lees ook: Spakenburg wil finale niet op zondag spelen: "Ik denk dat het 'nee' wordt"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen