Eindhoven weert 'misdragende' supporters van Cambuur bij duel met PSV

8 maart 2023, 17:15

SC Cambuur moet het aanstaande zondag op bezoek bij PSV stellen zonder de steun van de eigen fans. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven heeft besloten dat er geen uitsupporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd. Eerder gooide burgemeester Sybrand van Haersma Buma van Leeuwarden het uitvak bij Cambuur al op slot.

Na ongeregeldheden rond de derby tussen Cambuur en sc Heerenveen besloot Buma dat er de rest van dit seizoen geen bezoekende fans meer welkom zijn in Leeuwarden. De Politie Noord-Nederland heeft inmiddels besloten dat er geen fans van Cambuur en FC Groningen meer zullen worden naar uitwedstrijden vanwege vermeende bedreigingen. Daar heeft Dijsselbloem weer op gereageerd met de sanctie dat het uitvak zondag leeg blijft. "Ik wil geen supporters ontvangen, die zich zo misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen. Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs", laat de burgemeester van Eindhoven in een persbericht weten.

Lees ook: 'Aboutaleb zit Legioen dwars met maatregelen rond Klassieker-training'

Vanuit Leeuwarden is er teleurgesteld gereageerd door algemeen directeur Ard de Graaf, die baalt van de manier van overleggen tussen alle partijen. "Dan heb ik het allereerst over de gebrekkige manier van communiceren. Als club hebben we geen enkel signaal vanuit de Politie hieromtrent ontvangen en herkennen we ons absoluut niet in dit beeld. Daarnaast worden nu alle voetballiefhebbers weggezet als halve criminelen en dat is natuurlijk ver bezijden de waarheid", aldus De Graaf, die als vanzelfsprekend afstand neemt van mogelijke bedreigingen. "Dat staat buiten kijf. Het gaat echter veel te ver om daar een hele grote groep welwillende supporters voor te straffen en dat is nu wel wat er aan de hand is."

PSV - Cambuur

De wedstrijd tussen PSV en Cambuur is zondag (16.45 uur) voor beide ploegen van groot belang. De thuisploeg wil nog meedoen voor de landstitel, terwijl de bezoekers vechten tegen degradatie. De punten zijn kostbaar in het Philips Stadion en dus baalt algemeen directeur Marcel Brands dat het uitvak leeg blijft. "We namen vanmiddag kennis van het besluit van de gemeente en betreuren de situatie ten zeerste. Bij voetbal horen uitsupporters. Het is jammer dat een kleine groep het voor de rest verpest. Gastvrijheid is een van de kernwaarden van PSV. We hopen daarom dat we in de toekomst gewoon weer uitsupporters mogen ontvangen. Zoals dat hoort", aldus Brands op de website van de huidige nummer vier van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen