Zaakwaarnemer rekent af met hardnekkig gerucht rond Joey Veerman

9 maart 2023, 15:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Veerman heeft wel volgens zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg wel degelijk de ambitie om het verder te schoppen als clubvoetballer. Het gerucht dat de 24-jarige middenvelder van PSV het wel prima vindt als hij bij een Nederlandse topclub eindigt, wordt naar het rijk der fabelen verwezen.

"Joey heeft echt de ambitie om op termijn door te gaan", vertelt de zaakwaarnemer in gesprek met Voetbal International. Beeldvorming is iets waar Bruinenberg het wel eerder met Veerman over heeft gehad. "Data kunnen misschien vertellen dat je goed presteert, maar als scouts op de tribune zitten en ze zien je vooral met je hand omhoog staan als er wordt verdedigd, dan kan dat ze aan het twijfelen brengen. Dit zijn zaken waar we het vooral over hadden toen we het gevoel hadden dat hij na Volendam toe was aan een volgende stap. Daar moet je misschien wel iets mee, zei ik dan. Misschien dat hij zich weleens afvroeg waar ik het over had, maar achteraf heeft hij er wel degelijk wat mee gedaan."

Dat Veerman niet op zijn mondje is gevallen, werkt weleens in zijn nadeel. "Denk aan dat interview na Rangers thuis. Toen antwoordde Joey eerlijk voor de camera. Vervolgens had Wesley Sneijder daar dan weer kritiek op. Het ene moment vinden we het juist leuk en authentiek als iemand zichzelf is, het andere krijg je half Nederland over je heen. Dan blijkt die eerlijkheid ook een valkuil", aldus Bruinenberg. "Zelfde verhaal met die wissel tegen Sparta waar hij van baalde, begin dit jaar. Dat kan hij dan niet verbergen en vervolgens is hij daar zelf dan de dupe van omdat het na afloop over hem gaat. Zijn eerlijkheid past misschien niet altijd in het voetbal. Terwijl: hij heeft echt een goed hart."

Oud-teamgenoot Henk Veerman, met wie Joey Veerman bij sc Heerenveen heeft gespeeld, stelt dat de middenvelder zijn carrière de laatste jaren serieuzer is gaan nemen. "Dat merkte ik ook tijdens onze laatste vakantie samen, afgelopen zomer op Ibiza, de derde keer dat we met de vrouwen erbij op pad gingen. Vaak namen we het er goed van, maar nu at-ie alleen maar salades. Wat gebeurt hier?, dacht ik. In dat opzicht is hij wel veranderd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen