Vertessen kiest beste ploeggenoot van PSV: "Hij haalde een heel hoog niveau"

9 maart 2023, 19:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Yorbe Vertessen ziet Cody Gakpo als de beste ploeggenoot met wie hij samenspeelde bij PSV. In januari maakten beide aanvallers een transfer: PSV verhuurde Vertessen aan Union Sint-Gillis en verkocht Gakpo aan Liverpool. Afgelopen zondag scoorde Gakpo twee keer tegen Manchester United (7-0) en dat verbaasde Vertessen niet. 

"Gakpo haalde altijd een heel hoog niveau, in trainingen en wedstrijden", blikt Vertessen terug in een interview met De Morgen. "Ik hoopte voor hem dat hij het nu zo goed zou doen bij Liverpool. Ik kon het goed met hem vinden bij PSV." Vertessen zegt dat 'meerdere mensen' niet hadden verwacht dat Gakpo zo snel zou transfereren en zich zou onderscheiden in de Premier League.

"Het is mooi dat het zo uitpakt. Ik zag zijn goals tegen Manchester United. Die eerste was typisch Cody: naar binnen komen en in de verste hoek krullen. En hoe hij zijn tweede goal binnen chipte, dat was de perfectie", vindt de Belg, die op de trainingen bij PSV adviezen kreeg van Gakpo. "Hij gaf me moed en commentaar die mentaal deugd deed, om mijn vertrouwen hoog te houden. Hij heeft mij veel gesteund."

Vertessen heeft een basisplaats in de Europa League-wedstrijd die donderdagavond om 18.45 uur begon tussen 1. FC Union Berlin en Union Sint-Gillis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen