Tom Egbers zondag afwezig bij NOS Studio Sport Eredivisie

11 maart 2023, 20:47

Tom Egbers is zondag niet te zien bij de uitzending van NOS Studio Sport Eredivisie. De presentator wil 'rust bieden aan de redactie en het programma', zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het is nog niet bekend wie de samenvattingen zondag presenteert.

De naam van Egbers kwam naar voren in het onderzoek van De Volkskrant naar de werksfeer op de sportredactie van de NOS. Hij zou in 2005, op 48-jarige leeftijd, avances hebben gemaakt naar een 22-jarige stagiaire. Egbers belde haar op en stuurde sms'jes en e-mails. Dat gebeurde zowel tijdens als na werktijd. Uiteindelijk ging de vrouw in op de avances van Egbers en wordt er een aantal keer gezoend. Daar bleeft het echter bij.

Het liep vervolgens uit de hand toen Janke Dekker, de vrouw van Egbers, zich met de zaak ging bemoeien. Daarop zou de bekende journalist de stagiaire hebben gepest en geïntimideerd. Dat zou uiteindelijk zo'n twee jaar doorgaan. De vrouw stapte naar de hoofdredactie, waar werd beloofd dat er met Egbers zou worden gesproken. Dat zou niet hebben geholpen en de vrouw was een jaar na dato ineens verdwenen van de redactie. Egbers laat op zijn beurt weten op een andere manier tegen de zaak aan te kijken.

"Onze relatie als zodanig betreur ik nu, vele jaren later, zeer zeker", zei Egbers in een reactie. "Vanwege het verdriet dat ik er in mijn privéleven mee heb veroorzaakt. Ook het feit dat zij destijds twintiger was en ik veertiger telt voor mij, na al die jaren terugkijkend, zwaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moet er maar een soort wet komen in dit soort gevallen. Ik roep even wat uit de losse pols: als het gaat om opmerkingen die niet door de beugel kunnen, of iets in die trant, en het is meer dan een x-aantal jaar geleden, en vooral: je bent niet verkracht of daadwerkelijk aangerand, dan moet je met die beschuldigingen niet meer aankomen. Dat vind ik niet kunnen. Mensen worden gewoon kapot gemaakt. Dat bepaalde dingen die ooit gezegd zijn niet al te netjes zijn (of misschien zelfs totaal misplaatst of schandalig), soit, maar als je daar zo ontzettend last van hebt gehad dan moet je daar niet 10 jaar later over beginnen. Dat is idioot.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo weer een bekende nl minder . Publiekelijk al beoordeeld en veroordeeld net als alle andere. Die nu ook nog wachten tot ze veroordeeld of vrijgesproken worden door justitie . Maar hun loopbaan is sowieso voorbij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen