'Egoïstische' matchwinner Karlsson krijgt kritiek ondanks werelddoelpunt

12 maart 2023, 10:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als je denkt aan een flamboyante speler die vaak voor eigen succes gaat, denk je snel aan Jesper Karlsson. De vleugelflitser van AZ kan echter ook rekenen op de nodige kritiek om zijn egoïsme, zo ook van ESPN-analist Kees Kwakman.

"Met de kwaliteit van Karlsson vind ik wel dat hij soms meer oog moet hebben voor andere spelers.Hij is heel erg op zoek naar schoten voor zichzelf, dat meldde hij ook. Het was ook te zien, want hij begon daar gelijk mee", aldus de oud-verdediger van ondermeer FC Volendam en FC Gronignen in De Eretribune. AZ wist maar net te winnen van degradatiekandidaat FC Groningen door een afstandspegel van Karlsson.

Belangrijke schakel

Hij staat op acht treffers en acht assists, hiermee is Karlsson een van de de speler met de meeste assists in de Alkmaarse selectie. Alleen Vangelis Pavlidis, Tijjani Reinders en Yukinari Sugawara wisten vaker een teamgenoot te bedienen voor een doelpunt dan Karlsson. "Het is natuurlijk ook wel een beetje een mannetje. Dat is helemaal niet erg, want daar hebben we hem ook om geroemd. Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om dit soort ballen te geven.", aldus Kwakman.

Het gaat in de studio over een situatie waarin Karlsson de bal had moeten afspelen, maar dat niet deed. De Zweedse vleugelflitser schiet vaak van afstand, ook vaak zonder succes. Maar tegen FC Groningen was hij met een prachtig afstandsschot de matchwinner. Hij leek uit balans en daarnaast waren er genoeg afspeelmogelijkheden, maar als hij er dan zo invliegt dan mag je het blijven proberen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen