Real Madrid komt met statement: slecht nieuws voor Barcelona

12 maart 2023, 13:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid wil meewerken aan de zaak tegen FC Barcelona. Vrijdag werd Barcelona door het Spaanse Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens corruptie, naar aanleiding van betalingen aan José Maria Negreira, de voormalige baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje.

Real Madrid hield zich lange tijd afzijdig in de zaak, maar publiceerde zaterdag een eerste statement. Daarin werden 'zorgen' uitgesproken over de aantijgingen jegens Barcelona en richting voormalig clubbestuurders Josep María Bartomeu, Sandro Rosell, Albert Soler en Óscar Grau in het bijzonder. Real Madrid kondigde aan zondag in overleg te gaan en dat gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden.

'Real Madrid uit zijn diepe bezorgdheid over de ernstige feiten en spreekt andermaal het hoogste vertrouwen uit in de rechtsgang', luidt het nieuwste statement van de club. 'Ter verdediging van de eigen belangen heeft Real Madrid besloten deel uit te maken van de procedure, zodra de rechter de getroffen partijen erbij betrekt.'

In totaal zou Barcelona een bedrag van zeven miljoen euro hebben betaald aan het bedrijf DASNIL 95, waar Negreira destijds werkzaam was. Volgens de club nam het spelersanalyses af van het bedrijf, en later ook analyses van scheidsrechters die de trainers van de club zouden gebruiken voor hun wedstrijdvoorbereidingen. Volgens een verklaring van FC Barcelona is dat 'volstrekt normaal' in het topvoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen