Pijnlijke boodschap Heitinga voor Klaassen: "Het is een tactische keuze"

12 maart 2023, 14:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax treedt zondagmiddag aan met Edson Álvarez, Steven Berghuis en Kenneth Taylor op het middenveld in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, waardoor Davy Klaassen geslachtofferd wordt. Bij ESPN gingen enkele analisten ervan uit dat het feit dat Klaassen op scherp staat en volgende week De Klassieker op het programma staat een rol speelde bij de keuze van John Heitinga. De trainer van Ajax gaf in zijn interview voor de wedstrijd echter aan dat Klaassen om een andere reden vanaf de bank moet toekijken.

"Ja ik hoorde jou eigenlijk hiervoor al praten, het heeft niks te maken met dat hij op scherp staat", begint Heitinga duidelijk. "Het is een strategische keuze geweest, een tactische keuze. We verwachten dat Heerenveen ons iets eerder onder druk gaat zetten, vandaar willen we in de eerste fase eerder een voetballer aan de bal krijgen."

Het verschil tussen Klaassen en Taylor is voor Heitinga makkelijk te omschrijven. "Ik denk dat Davy tegen compacte organisaties hoog op het veld met zijn diepe loopacties, dat hij daar heel goed in is en dat hij daar ook goed tot zijn recht komt. Kenneth staat wat lager op het veld, je wilt het spel in beweging krijgen en Kenneth zal daar vandaag vorm aan moeten geven", legt Heitinga het wedstrijdplan uit.

Ajax in de achtervolging

Om een van zijn sterkhouders te sparen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord volgende week kwam niet in Heitinga op. "Nee, ik ben ook geen trainer die daar rekening mee houdt. We zitten in een achtervolgingsfase. Uiteindelijk moet je Feyenoord gaan inhalen, maar dit is ook het moment dat je de druk op kan voeren. Je moet hier vandaag winnen. Dat is voor ons ook de enige taak die telt." Aangezien AZ zaterdagavond vanwege de overwinning op FC Groningen (1-0) Ajax passeerde op de ranglijst, is er aan motivatie geen gebrek bij de Amsterdammers. "Op het moment dat je vandaag wint, sta je gedeeld bovenaan."

Lees ook: Eén ding valt op aan de opstelling van Ajax tegen sc Heerenveen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen