Zo dan! Openda maakt binnen vier minuten (!) een hattrick in Ligue 1

12 maart 2023, 14:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-Vitessenaar Loïs Openda weet in de Ligue 1 veelvuldig het net te vinden voor RC Lens. Ook Clermont Foot is het slachtoffer geworden van de scoringsdrift van de Belg, die binnen vier minuten een hattrick wist te maken op bezoek bij de middenmoter.

Lens kent sowieso een geweldig seizoen. De club staat in punten gelijk met Monaco, maar door het mindere doelsaldo bekleedt Lens een vierde positie in de Ligue 1. De club is bezig met een prachtige opmars. In 2020 promoveerde Lens naar de Ligue 1, in het eerste seizoen terug op het hoogste niveau werden ze zevende. Dat was ook de positie waarop de club vorig seizoen eindigde, dit seizoen hopen ze op Europees voetbal. 

Een geweldige middag dus, voor de in Luik geboren spits. Hij speelde in de jeugd van Club Brugge, speelde daar meer dan vijftig wedstrijden in het eerste maar kwam daar niet veel tot scoren. Slechts vier keer, dat ging bij Vitesse wel anders. Daar was hij in 88 wedstrijden 37 keer trefzeker en was hij elf keer de aangever voor een teamgenoot. Toen zijn verhuurperiode bij Vitesse voorbij was, ging hij naar het Franse Lens voor bijna tien miljoen euro.

Daar weet Openda nog steeds wat scoren is. Hij stond voor dit duel op dertig wedstrijden en negen treffers, daarnaast gaf hij één assist. Twee maanden geleden won Openda met Lens van Paris Saint-Germain, sindsdien weet iedereen wie hij is. 'Marquinhos en Ramos moesten alles bijzetten om hem te verdedigen. Openda zorgde voor een nieuwe voorsprong en liet zich daarna opnieuw zijn met een sublieme hakbal op Claude-Maurice. Openda nam RC Lens bij de hand', schreef RMC Sport.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen