NRC doet zorgwekkende onthulling over zaakwaarnemer van Tadic en Schreuder

12 maart 2023, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Milos Malenovic was afgelopen zomer een van de meest invloedrijke personen bij Ajax. De zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en Dusan Tadic werd ingehuurd als adviseur door Ajax om de club te ondersteunen bij transfers. NRC vraagt zich echter af in hoeverre Malenovic het belang van Ajax voorop had staan.

In een reconstructie van de transferzomer schrijft NRC dat Malenovic een vaste fee kreeg voor zijn werk. Hij kreeg geen commissie voor de transfers waarin hij bemiddelde: zo hoopte Ajax te voorkomen dat hij zijn eigen belangen zou najagen. 'Waar Ajax geen zicht op heeft, is of Malenovic op andere manieren verdient aan de transfers', schrijft NRC achter. 'Via clubs waarmee Ajax zaken doet bijvoorbeeld, of via zaakwaarnemers van spelers die Ajax koopt.'

Over zulke afspraken wordt vaak gezwegen, omdat niemand baat heeft bij openheid. NRC heeft echter contact gehad met de zaakwaarnemer van een buitenlandse speler die deze zomer overstapte naar Ajax. Die zaakwaarnemer vertelt op voorwaarde van anonimiteit dat hij verbaasd was over de gang van zaken. Zo werd hij gebeld door Malenovic, in plaats van door Gerry Hamstra, en beloofde Malenovic de deal in orde te maken in ruil voor een deel van de fee van de zaakwaarnemer. Die ging akkoord, want zijn speler wilde naar Ajax. 

Op die manier zou Malenovic dus extra geld hebben verdiend. Zelf heeft hij niet gereageerd op vragen van NRC. 

'Als Malenovic zich inderdaad heeft laten betalen door andere zaakwaarnemers of clubs, rijst de vraag of hij bij zijn bemiddeling de belangen van Ajax altijd voorop had staan', zo stelt de krant. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen