Slot wijst met kritische vinger naar verdediging en geeft update over Bijlow

13 maart 2023, 08:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot is niet blij dat Feyenoord zondag tegen FC Volendam opnieuw in de achtervolging moest. De Rotterdammers kregen een vroege tegentreffer in de eigen Kuip en dat zint de oefenmeester allerminst. Na de wedstrijd wees hij met de beschuldigende vinger naar meerdere verdedigers.

"Als je verdedigt, moet je altijd van iets uitgaan wat eigenlijk niet kan gebeuren", vertelde Slot over de 0-1 in gesprek met ESPN. "In dit geval gaat bij het tegendoelpunt Dávid Hancko de fout in, hij schat een bal verkeerd in. Maar dan mag Hartman nooit denken dat hij dat wel goed oplost. Als verdediger sta je altijd met het idee: als alles fout gaat, sta ik doen wel goed? Q gokte dat David die bal wel zou hebben en dan ben je weg."

Lees ook: Vink komt met verrassende verklaring voor tegengoal Feyenoord

In de tweede helft kwam Volendam via Henk Veerman bijna op 0-2. "De tweede grote kans was eigenlijk vergelijkbaar. Mats Wieffer wilde die bal met buitenkant rechts spelen, wat natuurlijk niet goed is. Dan moet je als Geertruida en Hancko wel altijd nadenken dat alles fout kan gaan en of ze dan goed staan. Dan doen we eigenlijk het hele seizoen al goed, dit keer waren we daar langmoedig in. Het was niet voor niets dat Volendam daar twee grote kansen uit."

Justin Bijlow

Feyenoord heeft nu een belangrijke week met de return tegen Shakhtar Donetsk en De Klassieker tegen Ajax. Na de wedstrijd tegen Volendam kreeg Slot de vraag of doelman Justin Bijlow al zou kunnen spelen. "Nee, dat kan hij niet. Zijn hand zit nog in het gips, dat hebben we Shakhtar nog gezien. Fysiek zijn we er klaar voor, we zijn altijd in staat om terug te vechten. Als je de wedstrijd van donderdag neemt, zeg je dat we voetballend ook klaar zijn. Maar als je deze wedstrijd neemt, is dat niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen