Driessen begrijpt Ajax: "Als je bang bent voor de komst van Feyenoord…"

13 maart 2023, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax werkt vol vertrouwen toe naar De Klassieker tegen Feyenoord van komende zondag. De ploeg van trainer John Heitinga speelde zondagmiddag sc Heerenveen in de eerste helft op een hoopje en bestempelde zichzelf na afloop als favoriet voor de ontmoeting met Feyenoord. Valentijn Driessen begrijpt enerzijds dat Ajax met de borst vooruit De Klassieker tegemoet gaat, maar vindt anderzijds dat de huidige nummer twee van de Eredivisie niet te vroeg moet juichen.

Sinds het ontslag van Alfred Schreuder en de aanstelling van Heitinga gaat het Ajax nationaal voor de wind. In de Europa League werden de Amsterdammers weliswaar uitgeschakeld door 1. FC Union Berlin, maar in de KNVB Beker staan ze in de halve finales en in de competitie is de achterstand op koploper Feyenoord nog steeds slechts drie punten. Tegen sc Heerenveen speelde Ajax misschien wel het beste voetbal onder Heitinga. "Het was verwonderlijk hoe Heerenveen zich naar de slachtbank liet leiden tegen Ajax. Als het daar bij rust 5-0 had gestaan, had Heerenveen helemaal niks te vertellen", blikt Driessen bij De Telegraaf terug.

Na afloop van de 2-4 overwinning in Friesland ging de blik tijdens de interviews met de Ajax-spelers al op De Klassieker. Dusan Tadic stelde dat Ajax de favoriet is voor de ontmoeting met Feyenoord en ook Kenneth Taylor sprak vol bravoure. Driessen kan zich daar wel enigszins in vinden. "Steven Bergwijn is veel bekritiseerd, ook door mij, maar als je hem nu niet voetballen… Hij schijnt echt los te zijn, of die is écht los. Hij had eigenlijk nog een tweede maken. Ik begrijp dus wel waarom ze bij Ajax vol vertrouwen zijn. Dat moet je natuurlijk ook zijn, want als je bang bent voor de komst van Feyenoord naar de Johan Cruijff ArenA, dan kun je net zo goed niet aan de wedstrijd beginnen", zegt Driessen.

Zie ook: Taylor heeft goed gevoel in aanloop naar Klassieker: "Wij gaan winnen"

"Het is natuurlijk ook wel een beetje typisch Ajax, met de borst vooruit. Ze hebben eigenlijk het hele seizoen nog niet denderend gespeeld. Tegen Heerenveen ging het dan wel goed en dan roepen ze gelijk dat ze de favoriet zijn en voor het kampioenschap gaan", vertelt Driessen, die echter naar het zware programma van de Amsterdammers wijst. "Je krijgt nog wel een paar zware wedstrijden. Je moet nog tegen AZ, naar FC Twente en naar PSV. Zo makkelijk zal het dus allemaal niet gaan. En je moet eerst natuurlijk nog van Feyenoord zien te winnen. Als Feyenoord wint in Amsterdam hebben zij een voorsprong van zes punten en dan kan Ajax de titel wel op z'n buik schrijven."

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is niet in goeden doen ondanks de overwinningen op rij. Dat is onderhand wel bekend. Ik denk eigenlijk ook niet dat ze nog eerste gaan worden dit seizoen. Het wordt nog een gedoe om überhaupt tweede te worden lijkt me. Maar goed, natuurlijk ga je jezelf moed inpraten voor een belangrijke wedstrijd. Je kunt moeilijk gaan roepen dat je gaat verliezen. Dan kun je net zo goed ophouden.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is zo Valentijntje . Als Ajax alles wint zijn ze kampioen en als Feyenoord alles wint zijn zij kampioen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen