De uitkomst van De Klassieker waarop PSV volgens De Mos moet hopen

13 maart 2023, 13:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ogen zijn het komende weekend in de Eredivisie gericht op de kraker tussen Ajax en Feyenoord. Een belangrijke wedstrijd voor de huidige nummers twee en één van Nederland, maar óók voor nummer drie PSV. Willen de Eindhovenaren nog een kans maken op de landstitel, dan moeten ze hopen dat Ajax De Klassieker wint. Dat stelt Aad de Mos althans.

Het verschil tussen Ajax en Feyenoord is momenteel drie punten in het voordeel van de koploper uit Rotterdam. De ploeg van trainer Arne Slot heeft zes punten meer dan PSV. Voor De Mos is het dan ook duidelijk wie De Klassieker in de Johan Cruijff ArenA moet winnen. "Lekker hopen dat Ajax wint", zegt De Mos in gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Zelf heb je nog de kans om Ajax te pakken, dus dan ligt alles weer open. Dan zitten we hier maandag toch met een hele andere ranglijst."

Ajax komt bij een overwinning op Feyenoord naast de rivaal uit Rotterdam. Op doelsaldo wippen de Amsterdammers in dat geval zelfs over Feyenoord heen. Maar de ploeg van trainer John Heitinga moet in de eindfase van de Eredivisie nog volop aan de bak. Zo krijgt Ajax thuis nog bezoek van AZ en moet het zelf nog naar FC Twente én PSV. De Eindhovenaren kunnen dus ook nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd, maar dan moeten ze volgens De Mos dus wel hopen dat de drie punten zondag in Amsterdam blijven. "Winst voor Ajax is het beste. Als Feyenoord dat wint, dan zijn ze weg en dan blijft de afstand groot. Dan is het een gelopen koers, ja. Ze hebben daarna een heel makkelijk programma."

PSV zelf komt zondag pas ná De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in actie. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij gaat op bezoek bij Vitesse, terwijl concurrenten FC Twente en AZ later op de zondag nog tegenover elkaar staan. Bij een overwinning op Vitesse - en eventueel een Amsterdamse zege in De Klassieker - kan het een mooi weekend én een mooi slot van het seizoen worden voor PSV. "PSV speelt altijd sterk tegen Ajax hier. Dat is een bijzondere wedstrijd en dat weet Ajax ook. Ajax is wel vorm aan het winnen, maar voor het puntenaantal en voor de kansen van PSV is het altijd beter dat Ajax wint", aldus De Mos.

Lees ook: Driessen begrijpt Ajax: "Als je bang bent voor de komst van Feyenoord…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liefst winst Ajax en winst Twente en Vitesse

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen