'Barcelona sprak met superagent Mendes over begeerd viertal'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 maart 2023 – FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta reisde dinsdag af naar Porto. Niet voor het Champions League-duel tussen FC Porto en Internazionale, maar voor een ontmoeting met Jorge Mendes. Volgens Spaanse media sprak Laporta met hem onder meer over een viertal spelers die hij komende zomer graag naar Camp Nou zou halen. 

'Barcelona sprak met superagent Mendes over begeerd viertal'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mendes behartigt onder meer de zaken van het Manchester City-speler Bernardo Silva. In Silva zou Barcelona-trainer Xavi een aanwinst van de hoogste prioriteit zien. Volgens El Mundo Deportivo heeft Mendes willen peilen of Barcelona komende zomer met een bod op de 28-jarige aanvallende middenvelder zou kunnen komen. Gezien de precaire financiële situatie van de club lijkt het er echter niet op dat er tientallen miljoenen richting Manchester zullen worden geboden. 

Ook Silva's teamgenoot João Cancelo zou volgens de krant ter sprake zijn gekomen in Porto. De Portugese verdediger wordt momenteel door City verhuurd aan Bayern München, maar was deze winter ook in beeld bij Barcelona. Hij zou destijds zelfs zijn aangeboden bij de Catalanen, maar tot een akkoord kwam het niet. Buiten het Manchester City-duo is Mendes ook de zaakwaarnemer van Marco Asensio en Ruben Neves. Asensio beschikt over een aflopend contract bij Real Madrid en is ondanks de rivaliteit tussen Barça en Real een interessante optie voor de Catalanen. Neves zou in beeld kunnen komen als Sergio Busquets daadwerkelijk vertrekt aan het eind van het seizoen. 

Balde en Fati
Daarnaast vertegenwoordigt Mendes ook een aantal spelers uit de huidige selectie van Barcelona. Laporta zou een stap verder zijn gekomen in de stap naar het verlengen van het contract van vleugelverdediger Alejandro Balde, die dit seizoen is doorgebroken. De huidige verbintenis van de 19-jarige Spanjaard loopt in 2024 af, waardoor de club snel zaken zou willen doen. Ook de situatie van Ansu Fati (20) zou zijn besproken. Mendes zou het supertalent die met verschillende blessures kampte onder meer hebben aangeboden bij Manchester United en Arsenal. Toch wil de speler voor zijn kans in Barcelona gaan, ook omdat hij nog tot 2027 vastligt. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  LaLiga

  gerelateerd