Waterreus legt uit: "Met een trainer als Slot zou dat nooit gebeurd zijn"

15 maart 2023, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er gaat deze week geen dag voorbij zonder dat de aanstaande Klassieker tussen Ajax en Feyenoord onderwerp van gesprek is. De eeuwige rivalen ontmoeten elkaar komende zondag in Amsterdam. Ook tijdens de uitzending van Rondo op Ziggo Sport afgelopen maandag ging het over de strijd tussen de belangrijkste titelkandidaten in de Eredivisie. Ronald Waterreus baarde toen opzien door in zijn ideale Ajax/Feyenoord-XI te kiezen voor elf Ajacieden. Daar heeft de voormalig doelman inmiddels uitleg over gegeven.

De ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord wordt een belangrijke, zo niet cruciale wedstrijd in de strijd om de landstitel. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel drie punten in het voordeel van de koploper uit Rotterdam, wat betekent dat Ajax móét winnen om de vierde landstitel op rij in eigen hand te krijgen. Feyenoord is dit seizoen echter haast niet te verslaan en gaat al tijden aan kop in de Eredivisie. Tóch zou Waterreus in zijn ideale elftal van beide clubs kiezen voor elf Ajacieden, mét Feyenoord-trainer Arne Slot voor de groep.

Die keuze zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen. In de Skiete Willy Podcast Extra van Voetbal International is Waterreus daarop teruggekomen. "Aan het begin van het seizoen zou niemand voorspeld hebben dat Feyenoord kampioen werd. Dat is alleen maar terug te voeren op het feit dat Ajax heel matig presteert. Met een trainer als Slot zou dat nooit gebeurd zijn", vertelt Waterreus. De oud-keeper van onder meer Roda JC, PSV en AZ is wel zo eerlijk om toe te geven dat er op dit moment minstens vier Feyenoorders in het beste gecombineerde elftal horen: Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow, Orkun Kökçü en Quilindschy Hartman.

Lees ook: De uitkomst van De Klassieker waarop PSV volgens De Mos moet hopen

Twee spelers van PSV in combinatie-elftal met Ajax

PSV gaat De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord met veel interesse op de voet volgen. Mocht Ajax de drie punten in eigen huis houden en PSV later op de zondag winnen bij Vitesse, dan hebben de Eindhovenaren nog maar drie punten minder dan Ajax en Feyenoord. Op 23 april is Ajax nog te gast in Eindhoven. Dat duurt weliswaar nog even, maar Waterreus krijgt desondanks nu al de vraag hoeveel spelers van PSV in zijn beste Ajax/PSV-elftal zouden staan. "Dan zou ik zeker Xavi Simons opstellen, waarschijnlijk ook Luuk de Jong. Ik denk dat Luuk zeer goed zou renderen als hij veel aanvoer krijgt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen