AZ wordt serieus gewaarschuwd: "Ze hebben nog helemaal niks"

15 maart 2023, 20:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ hoopt zich donderdagavond ten koste van Lazio te verzekeren van een plekje bij de laatste acht in de UEFA Conference League. De Alkmaarders verbaasden vorige week vriend en vijand door de Italiaanse topclub op eigen veld met 2-1 te verslaan. Teun Koopmeiners is onder de indruk van zijn oude werkgever, maar deelt in aanloop naar de return in Alkmaar ook een waarschuwing uit.

Lazio is in eigen land bezig aan een uitstekend seizoen. De Romeinen staan momenteel op de derde plaats en waren dan ook de grote favoriet voor het dubbele treffen met AZ. Lazio opende in de heenwedstrijd in Rome al vroeg de score en kreeg vervolgens een aantal goede mogelijkheden om die te vergroten. Maar AZ bleef overeind, knokte zich terug en stapte uiteindelijk zelfs met een 2-1 overwinning van het veld. Daardoor heeft niet Lazio, maar AZ de beste papieren om een ronde verder te gaan.

"Maar het is nog lang niet gedaan", zegt Koopmeiners in gesprek met Voetbal International. "In Nederland zijn we goed in euforisch doen, terwijl de buit nog niet binnen is. AZ heeft nog helemaal niks, ze zijn op de helft van deze krachtmeting. Als je succesvol wil zijn, zul je constant moeten zijn. Dat geldt des te meer voor een dubbele ontmoeting met een sterke ploeg als Lazio. Ik hoop dat het gaat lukken."

Milos Kerkez was vorige week een van de uitblinkers bij AZ. De linksback maakte net na het uur de winnende treffer. Koopmeiners is onder de indruk van de vleugelverdediger. "Ik vind het enorm knap hoe hij het gat heeft opgevuld dat Owen Wijndal na diens vertrek naar AZ achterliet. Kerkez heeft nog wel druistige momenten, maar dat heeft met zijn jonge leeftijd te maken. Hij speelt met heel veel gif en energie en met een sterke drang naar voren. Ook technisch is hij begaafd. En hij behoudt in scoringspositie zijn rust, hebben we tegen Lazio kunnen zien."

FootballTransfers: De middenvelder die Ajax de landstitel kan bezorgen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen