Heitinga spreekt wens uit voor scenario Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk

16 maart 2023, 15:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer John Heitinga hoopt dat Feyenoord zich vanavond ten koste van Shakhtar Donetsk plaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Met het oog op De Klassieker het liefst pas na verlenging.

Terwijl Ajax zich voorbereidt op de kraker van zondag, speelt Feyenoord vanavond nog de return tegen Shakhtar Donetsk. Heitinga is van plan de wedstrijd te bekijken. "Ik denk dat het goed is voor het Nederlands voetbal als Feyenoord wint, maar het liefst wel pas na verlenging. Of ik vanavond voor Feyenoord ben? Nee, ik ben voor Ajax. Als Nederlanders willen we op het hoogste podium staan. Dat is ook goed voor de ontwikkeling van het Nederlands elftal."

Waar Heitinga hoopt dat Feyenoord vanavond een verlenging moet spelen zodat de Rotterdammers minder uitgerust aantreden in de Johan Cruijff ArenA, hoeft er wat hem betreft niet iemand een 'tikkie' te krijgen. "Nee hoor, ik richt mij vooral op mijn eigen spelers. Wij bereiden ons goed voor en weten hoe Feyenoord kan gaan spelen", aldus de trainer.

Dat Feyenoord twee belangrijke wedstrijden in vier wedstrijden speelt, zegt volgens Heitinga weinig over wat er zondag verwacht kan worden. "Voor De Klassieker hoef je de batterij niet op te laden. Beide clubs zijn gretig en willen het maximale eruit halen. Dit is een wedstrijd op zich. Er zijn geen excuses in De Klassieker. Dan ben je niet moe en moet je mentaal sterk zijn. Of je nou een wedstrijd in de benen hebt of niet, de wedstrijd moet je winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

elgenio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kandidaat voor sportman van de eeuw.

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest hoor.... Hopen op een handicap; minder uitgerust.vs. uitgerust team... Ga dan NIET ná de klassieker roepen als Ajax evt. wint met 3-0 van; We waren legendarisch en/of klasse beter... Want dan maak je je zelf ongeloofwaardig meneer Heitinga.

Martijn79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja want jullie gunnen ons ook altijd het allerbeste in Europa. Houd toch op, Heitinga heeft gelijk.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jankert

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jouw reactie is pas triest. Heitinga is er helemáál de man niet naar om zoiets te gaan roepen. Hij zegt waar het op staat. Ongeloofwaardig ben je zelf als je hier gaat doen alsof je zondag het liefst tegen een 100% in vorm Ajax wil spelen omdat je hun het beste gunt. Hypocriet!

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mij gaat het erom dat Ajax ná een evt. overwinning op Feyenoord gaat lopen liegen in de camera van ESPN door te zeggen van; dat ze klasse beter waren enzo.. terwijl ze een evt. verlenging bij Fey - Shak stellig gaan ontkennen.. en ja daar zie ik Ajax maar vooral Heitinga voor aan ja!

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat het een discussiepunt gaat zijn zondag. ;) Gefeliciteerd met deze avond, echt een indrukwekkende zege! Toch hoop ik dat het zondag anders loopt ;)

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo denken jullie er andersom toch ook over joh alleen zeggen jullie dit niet hardop !

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is precies de reden waarom alles in NL zo'n slappe hap is. In Engeland spelen ze vrijwel standaard 2 wedstrijden per week. Als het hier een keer gebeurd is het meteen huilie huilie. Zijn het de amateurs die dit weekend tegen Ajax spelen of is het de profclub Feyenoord? Die laatste zou het namelijk geen reet moeten schelen. Tegen Ajax moet er toch iets los komen, ongeacht de situatie. Zelfs al hebben ze zichzelf klem gezopen de avond tevoren, dan moeten ze daarna alsnog met het mes tussen de tanden het veld op gaan en vastberaden zijn om Ajax te verslaan. Geen smoesjes. Ik denk dat jullie trainer daar hetzelfde over denkt. Als je die mentaliteit niet hebt, dan kun je beter fan worden van Excelsior of Sparta.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Begrijpend lezen schijnt lastig te zijn en je hebt aan je reactie te zien niet de persconferentie bekeken anders zou je de context wel snappen. Wat een internetheld weer.

elgenio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je hem hoort praten zou je bijna denken dat hij bang is voor Feyenoord. \typische Amsterdamse lafbek.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft al een bruine streep in zijn boxershort 🤣🤣🤣 en zeker na deze 7-1' show.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen