Sarri verklaart uitschakeling Lazio en wijst naar AZ Onder-19

17 maart 2023, 08:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maurizio Sarri berust in de uitschakeling van Lazio in de Conference League. AZ is volgens de Italiaanse trainer over twee wedstrijden gezien de verdiende winnaar. Zowel de heenwedstrijd als de return werd met 2-1 gewonnen door de Alkmaarders.

Lazio maakte het tweeluik donderdagavond spannend door in de 21ste minuut via Felipe Anderson op voorsprong te komen. Enkele minuten later stond het weer gelijk. "Daarna stopten we met geloven. Het team verloor alle hoop, wat niet terecht was omdat er nog een uur te spelen was. We hadden niet de juiste fysieke en mentale energie, dus we hadden het vanaf dat moment heel moeilijk", aldus Sarri in gesprek met Sky Italia.

Door de uitschakeling kan Lazio zich volledig richten op het slot van de Serie A, waarin het doel is om in de top-vier te eindigen. "We hebben niet de structuur om in meer dan één competitie tegelijk te spelen. Dat bedoel ik in alle opzichten: in kwantiteit, mentaal en fysiek. Het is vrij duidelijk dat als we vijf, zes keer wisselen, we daar de prijs voor betalen."

"We zijn nog niet klaar om op dit niveau te spelen", vervolgde Sarri. "Er is nog veel werk aan de winkel en er is in alle opzichten nog enorm veel ruimte voor verbetering. Een jeugdteam van AZ heeft vier keer gescoord tegen Real Madrid in de Youth Leagu, terwijl onze beloften zijn gedegradeerd naar het tweede Italiaanse niveau. Laten we daar maar eens mee beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen