Transferweekje: nieuws over Timber en Reijnders, Ten Hag strijdt om Bellingham

18 maart 2023, 12:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is weliswaar alweer ruim een maand gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wordt Jurriën Timber deze zomer herenigd met Oranje-collega's?

Met Lisandro Martínez, Antony en Sébastien Haller raakte Ajax afgelopen zomer drie absolute sterkhouders kwijt aan Europese topclubs. Komende zomer dreigen de Amsterdammers opnieuw afscheid te moeten nemen van een dragende kracht. Bayern München zou namelijk bovengemiddelde interesse hebben in Jurriën Timber. De nog altijd maar 21-jarige verdediger is bezig aan zijn derde seizoen als basisspeler en groeide ondertussen uit tot vaste waarde in Oranje. De Duitse Rekordmeister zou komende zomer weleens afscheid kunnen gaan nemen van de Fransman Benjamin Pavard, waardoor Timber volgens het Duitse Sport1 de vrijgekomen plek in de defensie zou kunnen gaan opeisen. Wellicht ook interessant voor bondscoach Ronald Koeman, aangezien Timber in München een centrum zou kunnen gaan vormen met Oranje-collega Matthijs de Ligt. Ook Timbers voormalig Ajax-ploeggenoten Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui staan momenteel onder contract in zuid-Duitsland. 

Naam Tijjani Reijnders valt steeds vaker in Amsterdam

Tijjani Reijnders is bezig aan een sterk seizoen bij AZ, en dat is Ajax niet ontgaan. De 24-jarige middenvelder bewees in de dubbele confrontatie met SS Lazio in de Conference League andermaal dat hij over enorme kwaliteiten beschikt. Ajax lijkt komende zomer afscheid te gaan nemen van Edson Álvarez en zou in Reijnders een mogelijke vervanger van de Mexicaan zien, al zou de AZ-middenvelder ook op 'acht' uit de voeten kunnen. AZ-directeur Max Huiberts wilde deze week niet uitsluiten dat de Alkmaarders na Owen Wijndal komende zomer opnieuw een sterkhouder aan de Amsterdammers gaan verkopen. Reijnders zelf staat volgens De Telegraaf open voor een overgang naar de Johan Cruijff Arena, maar wilde dat na de thuiszege op Lazio nog niet publiekelijk bevestigen. "Ik ben er oprecht niet mee bezig. Mijn volle focus ligt hier op AZ. Als je je met interesse bezighoudt, kun je je daarmee afleiden. Ik wil me elke wedstrijd laten zien. Dan zien we in de zomer wel wat er gebeurt. Ik heb niet voor niets tot 2027 getekend", aldus Reijnders. 

Ten Hag maakt zich op voor strijd om Bellingham

Waar Timber weleens naar de Bundesliga zou kunnen gaan verkassen, dreigt de Duitse competitie komende zomer een ster te verliezen in de persoon van Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham. De 19-jarige Engelsman wordt begeerd door de voltallige Europese top en ook Erik ten Hag lijkt klaar om zich met Manchester United te gaan mengen in de strijd om de handtekening van Bellingham. Volgens The Telegraph heeft Ten Hag naast een nieuwe spits de hoogste prioriteit gegeven aan versterking van zijn middenveld en staat Bellingham bovenaan zijn lijstje. Of de oorlogskas die Ten Hag tot zijn beschikking krijgt voldoende is om een bedrag boven de honderd miljoen euro uit te geven aan de Engelse international is echter nog maar de vraag. Zo lang niet duidelijk is wie de overnamestrijd van United in zijn voordeel beslist, weet de Nederlandse trainer nog niet met welk budget hij in de zomer de markt op kan. 

FootballTransfersVergeet Jude Bellingham: 'Gabri Potter' kost 40 miljoen euro en is even goed

PSV dreigt verdedigers kwijt te raken en schakelt door

PSV dreigt met Jordan Teze, Armando Obispo en Jarrad Brantwaithe (huur) een aantal verdedigers kwijt te raken dit seizoen. Ondanks de geringe speeltijd van Teze en Obispo in de laatste weken zijn er een aantal clubs geïnteresseerd in het duo van de Eindhovenaren. In de winter had Teze ook al vertrokken kunnen zijn, maar een bod van acht miljoen euro door een buitenlandse club werd afgewezen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Huurling Brantwaithe is op de hoogte dat hij wordt gevolgd door Liverpool en Manchester United. Dat vertelt de verdediger in gesprek met The Mirror. Waar spelers vertrekken, komen ook weer spelers binnen. Milan van Ewijk van sc Heerenveen staat al even op de radar bij de Brabanders, maar er is ook interesse vanuit het buitenland. Volgens de Leeuwarder Courant zijn naast verschillende clubs uit de Premier League en Championship ook geïnteresseerd en zelfs het Duitse FC Augsburg wordt genoemd.

ADO wil Advocaat langer aan zich binden

ADO Den Haag wil Dick Advocaat nog een aanbieding doen om de 75-jarige trainer nog langer aan zich te binden. Er zijn twee functies waar de coach uit kan kiezen en dat is voor het hoofdtrainerschap of als technisch directeur, meldt Omroep West. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Willem II zei de trainer aankomende week een gesprek te hebben met Ignacio Beristain, het aanspreekpunt van eigenaar Bolt. Achter de schermen is ADO al een stuk verder en de wens om Advocaat te behouden voor de club steeds groter geworden. De oefenmeester heeft best wel oren naar een langer verblijf in Den Haag, maar wil wel klankboren met iemand die voetbaltechnisch onderlegd is. In de huidige situatie met vertrekkend directeur Edwin Reijntjes en Ignacio Beristain is dat niet het geval. Tijdens de interlandbreak zal het intern duidelijk worden wie welke functie moet bekleden. Naast de functie van technisch directeur en hoofdtrainer ook de functie van algemeen directeur per 1 juli van dit jaar vacant. Er valt nog een hoop te doen voor de Hagenaren, want voor 1 april moeten spelers met een aflopend contract een formele ontslagbrief ontvangen. Spelers met een optie in hun contract om deze te verlengen, moeten ook voor 1 april duidelijkheid krijgen.

Feyenoord greep net naast de komst van Jan Paul van Hecke

Feyenoord was in januari dicht bij de komst van Jan Paul van Hecke. De 22-jarige verdediger van Brighton & Hove Albion werd begeerd door trainer Arne Slot, die zich intern hard maakte voor zijn komst. Feyenoord wilde Van Hecke huren van Brighton, maar de Premier League-club zette uiteindelijk een streep door de deal. "Arne Slot had me een paar keer gebeld", blikt Van Hecke terug in gesprek met Voetbal International. "We voerden ontzettend goede gesprekken en hij overtuigde me naar Feyenoord te komen." Feyenoord zocht een vervanger voor de geblesseerde Gernot Trauner en dacht met Van Hecke een goede oplossing te hebben gevonden. "Ik had een goed gevoel, want Slot wilde me als speler van NAC Breda ook al naar AZ halen." Zelf stond hij er dus wel voor open, maar Brighton blokkeerde de deal. 

Heerenveen neemt alweer afscheid van Bruma

Jeffrey Bruma is volgend seizoen niet langer te bewonderen in het shirt van sc Heerenveen. Dat heeft Ferry de Haan, de technisch directeur van de Friezen, dinsdag laten weten. Bruma (31) werd eind januari verrassend transfervrij binnengehaald door Heerenveen. De 25-voudig international van Oranje kwam over van het Turkse Kasimpasa en geldt in Friesland als tijdelijke vervanger van de geblesseerde Sven van Beek. "De insteek van de komst van Jeffrey was helder", legt De Haan uit tegenover Omrop Fryslân. "Financieel gezien is een langer verblijf ook niet haalbaar. Zo realistisch moet je zijn." Bruma speelde tot op heden zes competitiewedstrijden voor Heerenveen en kwam ook in twee bekerwedstrijden in actie.

De 'grote droom' van Barça-trainer Xavi: Bernardo Silva

Waar heel Spanje in de ban is van het nieuws dat FC Barcelona is aangeklaagd voor corruptie, is de club op de achtergrond bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Trainer Xavi Hernández hoopt zijn ploeg verder te versterken zodat ze volgend seizoen wél een serieuze rol van betekenis kan spelen in Europa. De speler wiens naam bovenaan het verlanglijstje prijkt, is Bernardo Silva. Volgens Mundo Deportivo is de Portugees de 'grote droom' van Xavi, die graag nog een speler met zoveel balcontrole toevoegt aan zijn selectie. Het grote probleem is echter het kostenplaatje. Silva is ook dit seizoen een belangrijke kracht in de ploeg van trainer Pep Guardiola. Bovendien heeft hij in Manchester nog een contract tot medio 2025. FC Barcelona zal, wil het in de zomer daadwerkelijk proberen Silva naar Spanje te halen, dus diep in de buidel moeten tasten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen