Koeman benoemt het probleem van Memphis: "Daar moeten we het over hebben"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Ronald Koeman ziet Memphis Depay nog steeds als 'de nummer één' op de spitspositie in het Nederlands elftal. Depay is bij Atlético Madrid niet verzekerd van een basisplaats en dat is volgens de nieuwe bondscoach wel een probleem.

Koeman benoemt het probleem van Memphis: "Daar moeten we het over hebben"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In zijn eerste periode als bondscoach maakte Koeman van Depay een belangrijke speler; daarna haalde hij hem ook naar Barcelona. Het is dus duidelijk dat de oefenmeester is gecharmeerd van Depay. "Oranje kan nog steeds niet zonder Memphis, vind ik. Voor het WK zei Louis van Gaal geloof ik hetzelfde. Wat dat betreft staat hij zeker niet ter discussie. Maar het is óók duidelijk dat hij de laatste jaren minder vaak speelt bij zijn clubs."

Lees ookKoeman breekt met stijl Van Gaal: "Louis had zijn redenen, maar..."

"Dat kan een probleem zijn bij twee interlands in vier dagen, daar moet je het wel over hebben samen. Maar centraal in de spits is hij nu nog steeds nummer 1. En ik heb sowieso niet zoveel spitsen meer, hè", doelt hij in het interview met het Algemeen Dagblad op het besluit van zowel Luuk de Jong als Vincent Janssen om te stoppen als international. Met name de beslissing van Janssen verraste Koeman. 

"Luuk is op een bepaalde leeftijd. We hebben een verleden met elkaar, hebben goed samengewerkt, hij vertelde me dat het de beslissing lastiger maakte", laat Koeman weten. "Bij Vincent Janssen heb ik te accepteren dat hij zijn persoonlijke afwegingen heeft gemaakt. Hij had moeite met het drukke speelschema, zei hij. Maar ik had het niet verwacht, nee, hij is pas 28."

Lees ookDeze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd